Reviews

Razer Seiren V3 Chroma – când vrei să și arăți bine, nu doar să te auzi bine (review)

În general, îți poți face treaba bine-mersi cu microfonul integrat în căștile tale dacă treaba ta constă în a vorbi cu prietenii pe Discord. Dar, dacă vrei să te avânți în lumea minunată a streaming-ului sau a creării de conținut, atunci cu siguranță vei avea nevoie de ceva mai serios la capitolul audio. Și fix despre un microfon mai serios vorbim astăzi, sub forma lui Razer Seiren V3 Chroma. Este mic, deci nu ocupă foarte mult loc pe birou, dar se aude clar și prezent, iar iluminarea RGB de care microfonul ăsta nu duce lipsă este cireașa de pe tort.

Design și construcție

Există multe aspecte interesante atunci când vine vorba de Razer Seiren V3 Chroma. Are un suport anti-șoc integrat și este compatibil cu brațele de microfon. Suportul inclus este din metal negru mat robust, care este de o calitate mult mai bună decât plasticul folosit la microfoanele Razer anterioare. Seiren V3 Chroma este de asemenea USB-C cu un port deschis în spate, făcându-l ușor de utilizat cu orice cablu USB-C. Există de asemenea un jack pentru căști pe spate pentru monitorizare și ieșire audio.

Razer (5)

Dar lucrul care îți sare imediat în ochi la Seiren Chroma V3 este iluminarea RGB de jur împrejurul microfonului. Câteva efecte de iluminare presetate sunt gata de utilizat direct din cutie, incluzând spectrum cycling, audio meter, fire, static și altele. Desigur, ca la orice alt model Razer care se respectă, puteți personaliza iluminarea prin software-ul Synapse sau o puteți opri complet.

RGB-ul acționează de asemenea ca un indicator pentru mute și reglarea gain-ului/volumului. Va deveni roșu complet când aveți microfonul pe mute și va trece de la roșu la portocaliu la verde când reglați gain-ul sau volumul căștilor folosind rotița de pe fața microfonului. Puteți seta ca rotița respectivă să schimbe volumul căștilor sau al microfonului în setările aplicației Synapse.

Calitatea sunetului

Acum trecem mai departe și vorbim despre calitatea audio, că doar ăsta este până la urmă cel mai important lucru la un microfon. Seiren V3 Chroma este un microfon condensator supercardioid cu un filtru high-pass și amortizor de șoc integrat. Aceste caracteristici lucrează împreună pentru a minimiza zgomotul de fond în timp ce captează cât mai mult posibil din vocea ta. Seiren V3 Chroma s-a comportat bine în testele mele, vocea mea fiind clară și prezentă.

Razer (5)

Comparând acesta cu alte microfoane USB pe care le aveam la îndemână pe acasă și la birou, am observat o idee mai mult zgomot de fond și vibrații atunci când foloseam normal tastatura, o chestie care ar putea să te scoată din sărite dacă folosești o tastatură zgomotoasă, cu switch-uri albastre să zicem. Totuși, în caz că mai sunt unii încă în dubii și vor să spun asta direct, este cu muuult mai bun decât microfonul camerei web a laptopului sau microfonul integrat în căștile de gaming.

Am înregistrat fragmente audio cu Seiren V3 Chroma poziționat în diverse locuri pe birou și cu gain-ul setat la diverse niveluri. Chiar și când era mai departe sau era setat un gain mai mic, vocea mea tot a fost reprodusă clar, deși mai încet. Într-o cameră silențioasă, calitatea audio este suficient de curată încât ai putea înregistra un podcast, voice-over sau altele de genul cu acest microfon și să obții rezultate care sună foarte bine direct din cutie.

Razer (5)

Funcția de ajustare a gain-ului s-a comportat bine în testele mele, chiar și la capătul superior. Am înregistrat niște voce cu rotița de gain dată la maxim, și am fost surprins să aud că sunetul nu era distorsionat. Deci, dacă ești cineva care tinde să vorbească tare (ca mine), nu va trebui să îți faci griji că audio-ul tău va fi distorsionat sau aglomerat cu acest microfon.

Funcții și Synapse

Seiren V3 Chroma dispune de asemenea de un software suplimentar cu Razer Synapse 3, care a fost de mult timp suita preferată a Razer pentru o gamă largă de periferice, inclusiv microfoane. Synapse oferă o cantitate extinsă de personalizare pentru Seiren V3 Chroma, distribuită în trei categorii distincte.

Prima dintre acestea, meniul „Mic”, este pentru opțiuni mai de bază, inclusiv schimbarea funcției butonului frontal de reglare și butonul de oprire, precum și schimbarea ratei de eșantionare și setările de câștig. Aici poți alterna între Digital Gain Limiter și Auto Gain Control, a doua opțiune fiind perfectă dacă nu vrei să te ocupi tu manual de asta.

Razer (5)

În continuare, tab-ul „Stream Mixer” adaugă mai multe opțiuni de mixare, sistem similar celui de la SteelSeries Alias și software-ul său Sonar, unde poți alege intrări și ieșiri specifice pentru a fi direcționat sunetul, precum și nivelurile individuale de volum. Conține de asemenea un hyperlink către setările mixerului Windows pentru acces rapid, în timp ce adăugarea unei noi intrări este de asemenea la fel de convenabilă prin selectarea acesteia din meniul drop-down corespunzător.

Există de asemenea multe variante pentru personalizarea efectelor RGB ale Seiren V3 Chroma în tab-ul de „Lighting” corespunzător. Oferă o combinație de opțiuni mai simple, cum ar fi selectarea culorii efectului de oprire a microfonului, opțiuni de iluminare mai de bază dintr-un meniu drop-down, precum și opțiuni mai avansate, cum ar fi crearea propriilor efecte de iluminare cu pluginul Chroma Studio care se poate instala alături de Synapse.

Razer (5)

Iluminarea Chroma poate fi, de asemenea, setată în așa fel încât să funcționeze ca un indicator al alertelor de stream cu un alt software Razer, Streamer Companion App, care funcționează prin Synapse. Este de asemenea compatibil cu linia de produse Key Light Chroma și setul de căști Kraken Kitty, dacă dorești un sistem unificat.

În esență, poți programa ca iluminarea Seiren V3 Chroma să corespundă cu anumite alerte pe un stream, cum ar fi donații sau urmăritori, ceea ce este destul de mișto. De asemenea, poate reacționa la diferite acțiuni dintr-un număr de jocuri care suportă asta, o caracteristică regăsită în tot lineup-ul de periferice Razer. De exemplu, dacă personajul tău moare în Diablo, microfonul se va face roșu, sau când faci level up va clipi în auriu.

Ultima dar cu siguranță cea mai importantă funcție este „butonul” pentru mute. Și folosesc ghilimelele pentru că nu avem de-a face cu un buton fizic, ci cu o suprafață sensibilă la atingere. Am mai văzut microfoane în trecut care fac asta, inclusiv la Endorfy Solum Studio pe care l-am testat anul trecut, și trebuie să recunosc că nu sunt cel mai mare fan al unui sistem de genul.

Razer (5)

Au existat momente când suprafața de pe partea superioară a microfonului nu a înregistrat atunci când mi-am trecut suav degetul peste ea, și deși nu sunt multe la număr cazurile când se întâmplă asta, tot sunt suficiente scenarii când te poți trezi că aveai microfonul pornit când puteai să juri că l-ai închis. Nu, nu îți joacă mintea feste, ci butonul ăla capacitiv. Partea bună este că, așa cum am spus mai devreme, Razer Seiren V3 se folosește de iluminarea RGB pentru a-ți spune dacă este sau nu pe mute, deci mereu te poți baza pe indicatorul vizual.

Concluzie

În final, merită sau nu să îți iei un Razer Seiren V3? Well, dacă vrei un microfon mic la stat dar mare la sfat, cu un sunet bun pentru clasa sa și o suită de funcții software robuste, atunci modelul ăsta este unul de luat în calcul. Este construit cu simț de răspundere, din materiale de bună calitate, iar iluminarea RGB este implementată perfect.

Razer (5)

Are și mici minusuri, în mare parte problemele cu filtrarea zgomotului tastaturii și butonul capacitiv de mute, dar astea nu cred că sunt lucruri de netrecut. Cu butonul te obișnuiești și speța tastaturii poate fi atenuată sau chiar eliminată complet cu un filtru de Noise Gate din OBS, therefore nu e un capăt de țară. Iar la prețul de 700 de lei primești un microfon arătos, care performează bine și extrem de colorat.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button