MORE

Ransomware are acum un inamic

Dacă mai țineți minte viruși precum cel cu ”Poliția Română”, atunci știți ce este ransomware. O formă de malware care blochează un PC și de obicei cere achitarea unei sume de șantaj pentru a căpăta iar acces la fișierele personale.

Această formă de malware tinde să fie foarte enervantă, iar adesea până și autoritățile cedează în fața lor, după cum vă informam anul trecut. Dar de acum înainte există o soluție care țintește să lupte împotriva acestui gen de malware, și se numește No More Ransom.org.

Site-ul a fost înființat ca o colaborare dintre Intel, Kaspersky Labs, Interpol și poliția olandeză, pentru a oferi publicului acces la unelte care să le permită să scape de ransomware. Aici puteți găsi ghiduri și sfaturi despre cum să tratați problema, începând cu „Nu plătiți răscumpărarea”.

Dar mai important, aici veți găsi uneltele necesare care să vă scape de virus. Pe site veți găsi aplicații care detectează ransomware, și chiar aplicații care pot analiza fișierele ținute ostatec pentru a determina modul în care au fost criptate, cu scopul de-a vă oferi o cheie pentru deblocarea lor.

Așa că dacă aveți probleme cu ransomware, să nu vă treacă prin cap să cedați șantajiștilor, apelați în schimb la acest site.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button