Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Radeon RX 6800 XT este cea mai rapida placa video din lume

AMD a aratat ce poate odata cu lansarea generatiei RX 6000. Dupa ani buni in care a stat pe pozitia de underdog, se trage iarasi de sireturi cu NVIDIA, iar daca lucrurile continua in aceeasi maniera, generatia urmatoare de placi video ar putea inclina balanta si mai mult. Unde NVIDIA are tehnologiile software de partea sa, AMD are puterea bruta iar asta s-a vazut si intr-un test de performanta. Un test care a incoronat Radeon RX 6800 XT drept cea mai puternica placa video din lume.

Recordul a fost batut de Takukou, un overclocker chinez care a folosit o varianta de referinta a lui Radeon RX 6800 XT pe care a racit-o cu nitrogen lichid (LN2). Cu ajutorul racirii extreme, placa a putut atinge 2.8GHz, iar setup-ul a fost completat de un procesor AMD Ryzen 9 5950X care rula la 5.6GHz alaturi de 32GB de RAM.

AMD Radeon RX 6800 XT Record Mondial

Cu aceste setari de overclock, sistemul a obtinut 48.890 de puncte in Fire Strike, cu un scor pentru grafica de 61.831; rezultate care au propulsat Radeon RX 6800 XT pe primul loc in clasamentul global. Iar ca alta noutate, este si prima placa video care sparge bariera de 60K puncte pe segmentul de grafica din Fire Strike.

Odata cu lansarea lui Radeon RX 6900 XT ma astept sa vedem rezultate ce depasesc frecventa de 3GHz, un record care nu a fost doborat inca de pe vremea lui GTX 1060 de la NVIDIA. Chiar si asa, este impresionant sa vedem cat de mult potential au noile placi Radeon si cum aproape peste noapte, tabara verde s-a ales cu un pretendent la titlul de cea mai buna placa video din lume. Intre timp, va invit sa citit review-ul meu pentru Radeon RX 6800.

Review AMD Radeon RX 6800 – Un competitor demn pentru NVIDIA!

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button