PCȘtiri ITTECH

Radeon Navi pare că funcționează bine

În ultima lună parcă am avut zvonuri doar despre posibile relansări ale seriei Polaris, așa că nu strică să mai aruncăm o privire din când în când și pese ce zvonuri mai zburdă pe internet despre următoarea generație de plăci video Radeon, cele din seria Navi.

Ce mai recentă veste lipsită de orice fel de posibilitate de a fi verificată este cea că AMD are deja în testare hardware Navi, construit pe procesul de 7 nanometri de la TSMC. Spre deosebire de procesorul Zen 2, despre care zvonurile spuneau că avea ceva probleme de stabilitate, Navi s-ar descurca de minune.

Performanța hardware-ului ar fi în acest moment chiar peste așteptările pe care le aveau cei de la AMD. Ce exact înseamnă asta nu este clar. Ar putea fi că performanța sa este impresionantă, sau  simplul fapt că GPU-ul funcționează în starea sa primitivă era neașteptat.

Navi este încă foarte departe de lansare, mai avem cam un an de zile până ce plăci echipate cu această tehnologie vor ajunge pe piață. Iar când asta se va întâmpla, pare de parcă vor face parte tot din categoria de preț mid-range, dar cu performanță de care lumea tot spune că ar fi pe la nivelul unui GTX 1080… ceea ce s-ar traduce în generația curentă ca fiind pe la nivelul unui RTX 2070. Pe undeva prin preajma unui Vega 64.

Dacă Navi chiar se va ridica la nivelul acestor așteptări vom afla abia anul viitor. Până atunci, răbdare.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button