PCȘtiri ITTECH

Radeon Navi ar putea sosi în luna iunie

AMD ne-a oferit o mostră din noua sa generație de plăci video la CES, cu Radeon VII, dar a lăsat foarte multă lume cu o întrebare foarte bună: „Unde este Navi?”

Încă nu avem un răspuns oficial de la companie, dar au început să răsară noi zvonuri despre când și cum vom vedea de ce va fi în stare o arhitectură cu totul nouă pe procesul de 7 nanometri, nu doar sărmanul Vega. Informațiile care zburdă acum nesupravegheate cu foarfece în mâini pe internet susțin că în luna iunie, cu ocazia evenimentului Computex 2019, vom avea parte de lansarea oficială a primelor plăci grafice Radeon Navi.

Modelele inițiale vor ținti segmentele mid-range și low-end, pe care AMD s-a bucurat de un succes destul de mare cu seria Polaris… adică, dacă nu ar fi fost cumpărate toate plăcile de mineri care de vreun an le tot vând la mâna a doua. Dar spre deosebire de Polaris, în această generație vor fi modele dedicate segmentului high-end, pe unde în acest moment ar încerca să facă ceva mișcare și Radeon VII. Modelele cu pricina nu vor sosi în luna iunie, ci spre finalul anului, la o dată încă necunoscută.

În acest moment nu există informații clare, sau măcar zvonuri bune, despre ce exact va face Navi. Am rămas doar cu acel „scalability” de pe vremea când a fost anunțat Polaris. Cine știe, poate vom avea parte de chipelts și pe GPU… ceva ce chiar ar remedia multe probleme legate de producția unui GPU mare. Sigur, probabil ar provoca altele, dar cu suficient entuziasm ar putea fi rezolvate și acestea.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button