CommunityRSS PaginaDeMedia

r/WallStreetBets adoptă gorile cu profiturile obținute de pe urma scandalului GameStop

r/WallStreetBets este ceva aparte. Odată cu dramele născute pe mica noastră planetă răsar și oportunitățile de a face bani și de a oferi consumatorului ceea ce-și dorește: motive să consume. De aceea, nu este de mirare faptul că Netflix vrea să facă un film bazat pe scandalul Reddit-GameStop. Dar cireașa de pe tort este alta, și această cireașă are legătură cu un subreddit foarte popular și cu actele de caritate ale utilizatorilor născute din meme-uri virale și (probabil) din simțul responsabilității.

După ce și-a băgat nasul în coșmelia GameStop, plecând cu profituri imense la fel cum Robin Hood fură de la bogați și dă la săraci, r/WallStreetBets ia din nou cu asalt America, de data aceasta datorită modului în care comunitatea și-a gestionat cufărul cu aur. Mai exact, din tot profitul obținut, utilizatorii au strâns și au donat 338 de mii de dolari către  Dian Fossey Gorilla Fund. Mai în glumă, mai în serios, Redditu’ adoptă gorile, și asta pe seama faptului că, dacă tot este la modă sintagma „apes together strong” (din filmul Rise of the Planet of the Apes) și comunitatea rezonează cu acest credo, nu ar strica să facă un bine gorilelor din viața reală.

Adopted a Gorilla. from wallstreetbets

r/WallStreetBets – Toți pentru unul și unul pentru toți

Evident, nu vă gândiți acum că utilizatorii au gorile drept animale de companie, ci observați cum actul de caritate înaintat către respectivul sanctuar a devenit viral. Atât de viral încât fundațiile mulțumesc public r/WallStreetBets și GameStop (oh, ironia) pe rețelele sociale. Între timp, strângerea de fonduri a depășit 338 de mii de dolari, față de rezultatul precedent de 77 de mii de dolari.

Membrii r/WallStreetBets au oferit sprijin pentru diferite specii de primate, inclusiv bonobo, iar fundațiile au fost impresionate. În plus, postările acestora includ de acum și mantraua îndrăgită de toți – Apes Together Strong. Serios acum, e un meme genial care s-a dovedit a fi și un mijloc de a uni oamenii întru ajutorarea animalelor.

Sumele obținute de pe urma scandalului GameStop fluctuează și variază de la un utilizator la altul. Pe r/WallStreetBets, unii s-au îmbogățit peste noapte și au decis fără întârziere să facă un bine, iar alții abia s-au ales cu ceva mai mult decât praful de pe tobă, hotărând să-și păstreze bănuții în eventualitatea în care apare o oportunitate avantajoasă de a investi. Oricum ar fi, este plăcut să vezi cum încă mai există persoane care sunt unite de o cauză cu adevărat importantă.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button