Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Qualcomm dezvăluie Snapdragon 780G pentru telefoanele mid-range

Nu ar trebui să ne lăsăm păcăliți de faptul că Snapdragon 780G se adresează smartphone-urilor mid-range. Qualcomm susține că acesta este cel mai avansat chip, chiar în spatele liniei flagship Snapdragon 8, iar 780G împrumută câteva caracteristici de la frații săi mai mari pentru a-și face simțită prezența.

În calitate de succesor al lui 765G, Snapdragon 780G se folosește de același proces de fabricație 5nm ca și flagship-ul 888. Qualcomm nu a oferit foarte multe detalii, dar a lăsat de înțeles că 780G este un procesor octa-core, cu două nuclee Cortex A78 la 2.4GHz și șase nuclee Cortex A55 la 1.8GHz, iar producția ar urma să fie pasată celor de la Samsung Foundry.

Ce noutăți aduce Qualcomm pe Snapdragon 780G?

Snapdragon 780G încorporează un modem Snapdragon X53 5G optimizat care, în teorie, suportă viteze de download de până la  3.3 Gbps cu frecvență sub-6GHz. Este compatibil și cu tehnologiile Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E și Snapdragon Sound pentru îmbunătățirea conectivității audio prin Bluetooth. Procesorul aduce niște detalii interesante pe partea de performanță foto și in-game, în sensul că acesta este primul model din seria 7 cu astfel de trăsături.

Snapdragon 780G are un ISP (Image signal processor) triplu – Spectra 570 ISP – care oferă telefonului posibilitatea de a realiza o fotografie cu trei lentile deodată. De exemplu, un astfel de smartphone ar putea captura o imagine folosindu-se simultan de obiectivele zoom, wide și ultra-wide, iar la acestea se adaugă un mod low-light photography îmbunătățit, înregistrare video HDR10+ și 4K HDR.

În ceea ce privește comportamentul din timpul jocurilor, Qualcomm integrează pe Snapdragon 780G suita Elite Gaming, care oferă driveri ce pot fi actualizați, aduce rate de refresh mai mari și 10-bit HDR. AI Engine-ul de generația a 6-a, alături de Hexagon 770, oferă un throughput de 12 TOP-uri și va ajuta și la inițierea și gestionarea apelurilor telefonice, prin noise suppression și prin interacțiuni cu voice assistant-ul. Qualcomm Snapdragon 780G ar urma să fie integrat pe smartphone-uri în al doilea trimestru al lui 2021, rămânând să aflăm care vor fi modelele care vor încorpora procesorul.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button