Tech&ITȘtiri

Qualcomm ar putea apela la Samsung pentru producția chipset-ului Snapdragon 8 Gen 4

Într-o posibilă schimbare majoră pe piața procesoarelor pentru telefon, se pare că Qualcomm ar putea depinde în totalitate de Samsung Foundry pentru viitorul său Snapdragon 8 Gen 4. Această dezvăluire vine în contextul speculațiilor legate de lanțul de aprovizionare al Qualcomm și al cerințelor masive ale TSMC.

Rapoarte recente sugerau că Qualcomm intenționa să utilizeze nodul de fabricație N4P al TSMC pentru Snapdragon 8 Gen 3, după ce un test Geekbench părea să confirme acest lucru. În aceste teste, A17 Bionic al Apple a surclasat Snapdragon cu un impresionant 47%. Cu toate acestea, cu noul Snapdragon 8 Gen 4, narativa este pe cale să se schimbe, iar utilizatorul de Twitter @MappleGold ar putea fi la curent cu noutățile.

Conform sursei, compania se orientează către nodul de 3 nm al Samsung Foundry (probabil 3GAP) pentru noul său chip. Aceasta contrazice afirmațiile anterioare potrivit cărora Qualcomm ar fi avut două surse pentru producția chipset-ului lor, atât de la TSMC, cât și de la Samsung, în urma deciziei sale de a renunța la Intel 20A.

Dar de ce această pivotare bruscă către Samsung? Răspunsul ar putea fi legat de Apple și MediaTek. Se pare că Apple a rezervat o mare parte din capacitatea de producție de 3 nm a TSMC pentru chipurile sale din seria A și M. Între timp, MediaTek, un alt jucător major, pare să fi ocupat capacitatea rămasă, lăsând Qualcomm fără opțiuni.

Cu toate acestea, viitorul producătorului de chipset-uri nu este atât de sumbru. Primele mostre de la Samsung Foundry au arătat rezultate „surprinzătoare”. Beneficiind de avantajul GAAFET și integrarea noilor nuclee Nuvia, Qualcomm ar putea avea în sfârșit arsenalul necesar pentru a-și depăși principalul rival, Apple.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button