Tech&ITTECHTelefoane

MediaTek a obținut o victorie importantă în fața celor de la Qualcomm

MediaTek obișnuia să fie privit drept un producător de procesoare entry-level, ori mid-range în cel mai bun caz. Însă în ultimii ani, au început să scoată și modele high-end care și-au dovedit fiabilitatea în dispozitive de la diverși producători. Zilele trecute au înregistrat prima mare victorie: au trecut peste Qualcomm ca și număr de vânzări pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Se pare că procesoarele MediaTek au dominat piața americană, reprezentând 48.1% din totalul vânzărilor de peste ocean. Qualcomm a rămas puțin în urmă, cu 43.9% market share în aceeași perioadă de timp. Iar dacă diferența vă pare minusculă, trebuie să ținem cont de faptul că balanța era mult mai dezechilibrată, producătorul lui Snapdragon având 56 de procente din piață acum trei luni.

MediaTek Market Share Q4 2021

Mai bine de jumătate dintre vânzările înregistrate de MediaTek au fost reprezentate de Samsung Galaxy A12, Galaxy A32 și Motorola G Pure. Și chiar dacă în acest moment compania taiwaneza nu este atât de cunoscută pe teritoriul Statelor Unite, cu ajutorul procesoarelor Dimensity 9000 și 8000 vor câștigă cu siguranță ceva notorietate.

Conform testelor sintetice, Dimensity 9000 este cel mai rapid procesor Android lansat vreodată, învingând lejer nume precum Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200. În același timp, modelul ceva mai slab, Dimenisty 8000 reușește să țină pasul cu Snapdragon 888. Competiția este bună și încurajează inovația, iar după anii de dominanță ai celor de la Qualcomm, a venit rândul MediaTek să acapareze lumina reflectoarelor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button