AutoȘtiriTech&IT

Qualcomm aduce prima soluție Wi-Fi 7 pe mașini. Cât este de utilă

Platforma se numește Snapdragon Auto Connectivity QCA6797AQ

Qualcomm a anunțat lansarea primei soluții Wi-Fi 7 pentru industria auto, deschizând o nouă etapă în utilizarea automobilelor. Noua tehnologie promite să redefinească modul în care interacționăm cu sistemele de infotainment avansate și panourile de bord augmentate în mașinile viitorului. În contextul actual, când automobilele evoluează către arhitecturi definite prin software, conectivitatea a devenit un element esențial pentru această transformare.

Cu ce ne ajută tehnologia Wi-Fi 7

Această nouă platformă, denumită Snapdragon Auto Connectivity QCA6797AQ, acceptă cele mai recente standarde de conectivitate. Adică dispune de 5G, Wi-Fi 7, cel mai recent standard Bluetooth (5.3), iar C-V2X și tehnologia de poziționare precisă completează tabloul.

Tehnologia Wi-Fi 7 vine cu o serie de inovații tehnologice, inclusiv High Band Simultaneous (HBS), Multi-link Multi-Radio (MLMR), lățimi de bandă de 320 MHz, modulație 4K Quadrature Amplitude (QAM) și Adaptive Puncturing. Aceste caracteristici îmbunătățesc fiabilitatea conexiunii și reduc latența, facilitând transmisii de date fără întrerupere și răspuns rapid pentru aplicații sensibile la latență precum streaming-ul de filme sau jocurile.

Cu o capacitate mărită și conectivitate mai rapidă, Wi-Fi 7 permite vehiculelor să descarce hărți de înaltă definiție și să gestioneze un număr crescut de dispozitive Wi-Fi în mașină. Aceasta include streaming video fără întreruperi, jocuri online fluide și o integrare mai bună a serviciilor conectate în vehicul.

Qualcomm prima soluție Wi-Fi 7
foto Qualcomm

Integrarea Wi-Fi 7 în platforma Snapdragon Auto Connectivity, de la Qualcomm, oferă producătorilor auto și furnizorilor de flote de automobile noi oportunități pentru a oferi servicii conectate, care pot genera surse continue de venituri și de a remodela modelele de afaceri. Actualizările software pot fi livrate mult mai rapid, iar datele vehiculului pot fi transferate eficient către dealeri, stații de încărcare sau puncte de vânzare cu amănuntul. Companiile de închirieri auto pot oferi caracteristici îmbunătățite și experiențe utilizator pentru perioade limitate ca funcție premium.

Deși aduce îmbunătățiri importante în ceea ce privește capacitatea și viteza de conectare, aceste caracteristici sunt concepute în principal pentru a sprijini funcționalitățile complexe și cerințele de date ale autovehiculelor, nu neapărat necesitățile cotidiene ale utilizatorilor individuali, cum ar fi navigarea pe internet sau streamingul de conținut, acasă. Astfel, în timp ce Wi-Fi 7 oferă avantaje clare pentru industria auto, beneficiile directe pentru utilizatorii obișnuiți pot fi mai puțin evidente în utilizarea zilnică.

Adică poți să descarci hărți o dată sau de două ori, dar nu este ceva ce vei face zilnic. Și câte dispozitive conectate să ai în mașină, dacă ea e deja una inteligentă. Să te uiți la filme sau să te joci în mașină, indiferent cât de normal sau ciudat ar suna, mi se pare inutil. Pe de altă parte, de multe ori oportunitățile apar pe parcurs ce o tehnologie devine disponibilă.

Dacă vrei să testezi / vezi în premieră această tehnologie, ea va fi dispobibilă la MWC Barcelona (26-29 februarie), în sala 3, la standul Qualcomm 3E10.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button