Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Qualcomm nu poate invinge Apple nici macar cu Snapdragon 875

Lupta pentru cel mai puternic procesor de telefon din lume a inceput deja de ani buni. In tot acest timp pare ca doua nume au iesit mai mereu in evidenta: Apple si Qualcomm. Ambii producatori au procesoare puternice cu care sa se laude, insa finalul lui 2020 vine cu vesti proaste pentru Qualcomm. Se pare ca noul Snapdragon 875 ofera undeva sub nivelul de performanta a lui Apple A13. Informatia vine direct din aplicatia Geekbench 4 care a fost rulata pe un sample de test de la Qualcomm. Rezultatele au plasat noul chip Snapdragon sub A13 Bionic in testele single-core, in timp ce multi-core a fost doar putin mai rapid.

Snapdragon 875 Snapdragon 865 A13 Bionic
Single-Core Multi-Core Single-Core Multi-Core Single-Core Multi-Core
4900 14000 4300 13000 5472 13769

Aceste rezultate sunt foarte optimiste pentru Qualcomm care s-a apropiat de performanta celui mai puternic chip de la Apple. Problema lui Snapdragon 875 este insa A14 Bionic. Noul procesor prezentat alaturi de iPad Air 4 ar fi cu 72% mai puternic decat A13 Bionic si invinge chiar si A12Z-ul din iPad Pro 2020. Chiar daca Apple nu sta foarte bine pe partea de inovatii, cand vine vorba despre hardware a cam reusit sa se impuna.

Priveam cu ochi rai trecerea celor de la Apple la proceosare ARM fabricate in-house. Dupa ce am vazut insa rezultatele pe care le obtin telefoanele actuale si diferentele de performanta dintre generatii, tind sa cred ca deja vorbim de modele capabile sa functioneze si intr-un laptop. Cat despre Snapdragon 875, ei bine, despre noul procesor de la Qualcomm vom afla mai multe detalii in cadrul Snapdragon Tech Summit care va avea loc pe 1 Decembrie in format digital.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button