Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Qualcomm isi dezvolta propriul brand de telefoane dedicate jocurilor

Qualcomm este un producator recunoscut de chip-uri pentru telefoane. Compania furnizeaza procesoare pentru unele dintre cele mai mari brand-uri din lume precum Samsung, Google, ASUS si OnePlus. Dar se pare ca evenimentul Snapdragon Tech Summit care va avea loc pe 1 Decembrie ar putea anunta un nou jucator in piata. Ar fi vorba chiar despre producatorul de procesoare.

Vestea vine dintr-un raport creat de DigiTimes. Acesta spune ca Qualcomm urmeaza sa fie ajutati sa intre in aceasta piata chiar de una dintre companiile pentru care produce procesoare: Asustek Computer. Sau dupa cum sunt cunoscuti in piata, ASUS. Si pariez ca este vorba de ceva contract din care ambele companii au de castigat daca ASUS a fost de acord sa ajute la dezvoltarea unui rival pentru propriul ROG Phone 3.

Oricum ar fi, asocierea este buna intrucat chip-ul Qualcomm Snapdragon 865 Plus a fost implementat cel mai bine de cei de la ASUS fix in ROG Phone 3. Telefonul reuseste sa atinga 3.4GHz stabil in timp ce temperatura nu sare de 36 de grade celsius. Cu asa experienta in racire, producatorul de procesoare are de la cine invata. Acum ramane sa aflam detalii oficiale din partea companiei. Probabil acestea vor fi anuntate chiar in cadrul Snapdragon Tech Summit.

Este posibil ca noul telefon de gaming al Qualcomm sa foloseasca Snapdragon 875. Acesta ar urma sa fie cel mai puternic procesor mobil de pe piata. In plus, ar putea veni in doua versiuni conform unor leak-uri precedente, insa nu avem confirmarea pentru aceasta informatie. Oricum ar fi, va fi interesant sa vedem un dispozitiv creat chiar de producatorul procesorului din interior. Probabil optimizarea va fi la un cu totul alt nivel, in timp ce frecventele si racirea vor fi exemple de urmat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button