MORE

Qualcomm înregistrează un profit cu 90% mai mic pe ultimul trimestrul fiscal

Qualcomm a raportat de curând rezultatele fiscale celui de-al patrulea trimestru fiscal din 2017, iar cifrele nu ies deloc bine! Compania a anunțat o scădere a profitului de aproape 90%, în timp ce venitul a scăzut cu 4,5%. Deși compania a reușit totuși să-și depășească așteptările, a constatat că aceste rezultate se datorează în mare parte disputei legale pe care o poartă cu Apple.

După cum a precizat și CNBC, compania a bătut estimările Wall Street atât la câștiguri pe acțiune, cât și la cele pe venituri:

Câștigurile per acțiune de 92 de cenți față de 81 de cenți, cât era de așteptat, conform Thomson Reuters.
Veniturile de 5,96 miliarde de dolari față de 5,8 miliarde de dolari, cât era de așteptat, conform Thomson Reuters.

Comparate cu rezultatele din același trimestru de anul trecut, aceste numere sunt mici. În cel de-al patrulea trimestru fiscal din 2016, Qualcomm a raportat venituri de 6,2 miliarde de dolari și câștiguri per acțiune de 1,07 dolari.

Dacă veniturile nu stau totuși chiar atât de rău, în ceea ce privește profitul, perspectiva nu este la fel de optimistă. Producătorul de cipuri a înregistrat o scădere a profitului trimestrial de 89.5%, ajungând la suma de 168 milioane dolari.

Qualcomm a declarat în comunicatul său de presă că profitul din acest trimestru a fost „afectat negativ ca rezultat al acțiunilor întreprinse de Apple și a contractului său de producție.

Acțiunile companiei Qualcomm se mențin constante, deși au picat săptămâna aceasta și încă nu și-au revenit complet după o știre conform căreia Apple încearcă să construiască noi modele de iPhone și iPad folosind componente exclusiv de la Intel și MediaTek.

Această mișcare ar fi o pierdere uriașă pentru Qualcomm, care a furnizat constant cipuri pentru Apple.

Surprinzător, atât Tim Cook cât și directorul general de la Qualcomm au menționat că sunt deschiși în vederea rezolvării acestui conflict, dar nu s-a făcut niciun progres în acest sens, iar dacă știrea se va dovedi a fi adevărată, atunci Apple ar putea să elimine Qualcomm complet din schemă.

În curând și Apple își vor anunța rezultatele fiscale pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal, dar ei nu se așteaptă să le fie cifrele afectate în vreun fel din cauza conflictului cu Qualcomm.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button