ȘtiriTech&IT

Qualcomm lansează Snapdragon 6s Gen 3, platformă mobilă midrange cu accent pe AI

Va fi disponibilă pe telefoane entry și midrange în perioada următoare, la concurență cu Mediatek și Unisoc

Qualcomm a anunțat recent Snapdragon 6s Gen 3, platformă mobilă midrange care va fi disponibilă în două versiuni: una 5G (SM6375-AC) și una 4G (SM6370). De ce mai există versiuni 4G? Pentru ca producătorii de dispozitive (OEM) să aibă acces la o gamă variată de hardware și pentru că, obiectiv vorbind, 4G e suficient pentru cei mai mulți utilizatori, o să vedeți în specificațiile tehnice de ce.

Conectivitatea 5G e de dorit, dar în utilizarea obișnuită nu e absolut necesară. Pentru exemplificare, vezi intrarea Infinix pe piața locală, cu trei telefoane 4G. Mai multe detalii despre telefoanele Infinix, în clipul lui Dan de pe ZonaIT, aici.

Specificații tehnice Snapdragon 6s Gen 3 (6nm)

  • CPU și GPU – Kryo CPU cu arhitectură pe 64 de biți și frecvență de până la 2.3 GHz, împreună cu GPU Adreno, ce suportă diverse API-uri grafice (OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0, Vulkan 1.1).
  • Camera – procesorul de imagine Qualcomm Spectra suportă captură foto de până la 108 MP, filmare până la 1080p / 60 FPS și 720p / 30 fps cu trei camere simultan.
  • Audio – include o tehnologie de anulare a ecoului și a zgomotului bazată pe AI, oferind o calitate audio de până la 384 kHz/32-bit.
  • Display – suportă afișaje HD+ și FHD+ cu rată de refresh de 120 Hz.
  • Încărcare tehnologia Qualcomm Quick Charge 4+ permite încărcarea bateriei până la 50% în 15 minute.
  • Viteze download și upload: download până la 2.5 Gbps (5G), 800 Mbps (LTE); Upload până la 1.5 Gbps (5G), 210 Mbps (LTE).

De asemenea, Snapdragon 6s Gen 3 este compatibil cu stocare UFS 2.2, suportă memorie LPDDR4x cu frecvență de 2133 MHz, are conectivitate wireless 802.11a/b/g/n și Bluetooth 5.2. Noua platformă mobilă Snapdragon oferă conectivitate globală 5G, datorită sistemului Modem-RF Snapdragon X51 5G, care suportă atât sub-6, cât și mmWave. Platforma mobilă oferă compatibilitate cu diverse configurații de rețea, inclusiv SA și NSA, TDD, FDD și DSS.

Din ce am citit, Snapdragon 6s Gen 3 e comparat cu Snapdragon 6 Gen 1, lansat în 2022. Predecesorul oferă o performanță superioară în termeni de proces tehnologic (4nm vs. 6nm), suport pentru rezoluții mai mari ale camerei (până la 200 MP față de 108 MP) și filmare până la 4K. De asemenea, beneficiază de un GPU cu suport pentru tehnologii de gaming avansate și o memorie LP-DDR5 mai rapidă, cu frecvență de 2750 MHz.

Comparație Ai între Snapdragon 6s Gen 3 și Snapdragon 6 Gen 1

Totuși, comparația mi se pare greșită, pentru că cel nou e un s, adică o variantă mai slabă. Comparația corectă, dacă pot să spun așa, ar fi între Snapdragon 6 Gen 1 și Snapdragon 6 Gen 3, când acesta va apărea și dacă va apărea. În plus, ”comentatorii” ignoră partea de AI, care este mai avansată la noul model.

Snapdragon 6s Gen 3 vine cu un motor AI avansat și o gamă de funcții inteligente. Integrarea Qualcomm AI Engine include Vector Extensions (HVX) și Scalar Accelerator, oferind procesare AI rapidă și eficientă. Dispune de asemenea de un Sensing Hub cu consum redus de energie, care gestionează sunetul, vocea și mișcarea. Suportul pentru multipli asistenți vocali always-on și detectarea far-field cu anulare a ecoului îmbunătățesc recunoașterea vocală și funcțiile inteligente ale camerei.

Snapdragon 6s Gen 3 este o platformă mobilă pe care o vom vedea disponibilă pe telefoane entry și midrange în perioada următoare, la concurență cu Mediatek și Unisoc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button