GamingRSS PaginaDeMedia

Xbox ar putea deveni casă pentru un nou titlu Quake

Quake a fost și va rămâne o franciză emblematică și este interesant să observăm cu atenție evoluția acestei serii. De fapt, Quake este una din seriile care merită indubitabil un succesor modern, dacă este să excludem Champions, titlu care parcă nu prea s-a bucurat de un succes răsunător. Este acolo, este plăcut să-l joci, dar parcă lipsește ceva, nu?

Probabil că da, pentru că zvonurile recente ne spun despre un posibil reboot pentru Quake Întâiul, o colaborare dintre id Software și Machine Games,, care îș va face apariția pe consolele Xbox. Afirmația vine din partea lui Shpeshal Nick, recunoscut pentru rolul său în această artă a zvonitului. Nick a adus vorba despre Quake în cadrul podcast-ului Xbox Era, unde a oferit mai multe indicii cu privire la conținutul jocului.

Cum s-ar putea prezenta această nouă variantă de Quake?

Nick menționează că eroul nostru se va transforma într-o eroină de data aceasta, iar noul Quake se va concentra pe componenta single-player și pe cea multiplayer în egală măsură. Iar asta este o chestie interesantă, pentru că, de-a lungul timpului, seria a avut tendința să se împartă în titluri care vizează strict single-player-ul/campania și titluri concentrate exclusiv pe multiplayer. Am avut parte de Quake 1 și 2, un adevărat festin narativ la vremea aceea, apoi iterații precum Quake III s-au dedicat acțiunii frenetice din multiplayer, ca mai apoi Quake 4 să reia ideea de campanie.

Noul titlu are astfel ocazia de a-i mulțumi pe fanii ambelor „tabere”, trăsătură pe care simt că o regăsim din ce în ce mai rar în jocurile moderne. Din păcate, fiind vorba doar de niște zvonuri, ar trebui să ne temperăm așteptările. Cel puțin pentru moment.

Cu toate acestea, Quake este o franciză de referință, un nume răsunător și foarte drag multora, iar Microsoft a investit resurse prețioase în achiziția Bethesda, deci un astfel de titlu inserat în rețeta Microsoft + Bethesda + Xbox Exclusive ar fi un adevărat atuu pentru companie. Cine știe, poate vom avea parte cât de curând de un anunț oficial?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button