GamingRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Microsoft a creat Vault, un nou brand care va abosorbi Bethesda

Tranzacția prin care Microsoft va cumpăra ZeniMax Media (Bethesda și subsidiarii) a fost anunțată de mult. Acum s-a ajuns la stadiul birocratic care include aprobări din partea Uniunii Europene și alte formalități între companii. Tot în această perioadă gigantul tech american a înființat Vault, un subsidiar care va fuziona cu ZeniMax Media odată ce tranzacția primește toate aprobările necesare.

Planurile celor de la Microsoft au fost anunțate oficial pe site-ul Comisiei Europene. Achiziția brand-ului ZeniMax Media va putea fi încheiată doar prin fuziunea cu Vault. Această tactică este însă comună în lumea gaming-ului. EA Games a folosit aceeași practică când a achiziționat Codemasters, astfel creând subsidiarul Codex Games.

EA cumpara studioul Codemasters – Take-Two iese din schema

Această metodă înseamnă și că Bethesda își poate păstra identitatea de brand, doar că va aparține de Xbox Game Studios. Nu este primul producător de jocuri video pe care Microsoft îl cumpără dar îl lasă să lucreze sub propriile valori, alte exemple fiind Ninja Theory și Playground Games. Achiziția celor de la ZeniMax Media va putea fi aprobată cel mai devreme pe data de 15 Februarie, sau cel mai târziu pe 5 Martie 2021. Suma finală este de 7.5 miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari achiziții din lumea jocurilor video din ultimii ani.

Bethesda a avut un parcurs cu suișuri și coborâșuri în ultimii ani. Poate că achiziția din partea celor de la Microsoft va fi brânciul de care dezvoltatorul avea nevoie pentru a-și reveni. Personal sunt foarte încântat de achiziția aceasta, întrucât jocuri precum Doom, Dishonored și Wolfenstein vor fi acum finanțate de banii creatorului de Windows, astfel vom putea vedea proiecte și mai ambițioase decât până acum duse la bun sfârșit.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button