GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

PS5 va primi update pentru extinderea stocării SSD

Odată cu noua consolă a japonezilor vine o grafică mai bună și un hardware mai voinic. Dar ceea ce-i lipsește momentan PS5-ului este posibilitatea extinderii spațiului de stocare.

Să fim serioși, 2021 nu este anul potrivit pentru ca tu să te mulțumești cu doar 825 GB de pe PS5, în condițiile în care doar vreo 667 GB pot fi utilizați pentru a instala jocuri, jocuri care sunt și ele destul de dolofane și ating sau chiar depășesc 100 GB.

Sony pare că a plecat urechea la rugămințile posesorilor de PS5, astfel încât vara aceasta ne-ar putea aduce un update pentru firmware-ul consolei. Odată binecuvântați cu acesta, jucătorii vor putea instala sub capotă un SSD M.2 adițional.

Este încă neclar dacă utilizatorii vor putea instala atât un SSD M.2 standard, cât și un rack extern, cel din urmă nefiind foarte practic, având în vedere arhitectura diferită pe care se bazează PS5. În teorie, stocarea externă este potrivită mai mult pentru titlurile ceva mai vechi, de PS4, dar nu te costă nimic să desfaci capacul consolei și să înșurubezi o plăcuță M.2.

Este posibil ca firmware-ul să fie combatibil doar cu anumite modele de SSD-uri, dar asta trebuie lăsată în seama unor mențiuni ulterioare din partea Sony.

Odată cu acest upgrade pentru firmware se va îmbunătăți și modul în care ventilatoarele lucrează pentru a disipa căldura. Dacă totul merge bine și lumea nu se mai trezește cu alte componente în consolă, ventilatoarele vor avea turații crescute pentru mai puțin overheat.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button