PC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTECH

Unele PS5-uri sunt mai zgomotoase din cauza ventilatoarelor diferite

Daca ti se pare ca PS5-ul tau este cam zgomotos, atunci ai mari sanse ca ventilatorul consolei sa fie altul fata de modelul „din reclama”.

Mai multi utilizatori se plang de faptul ca PS5-ul tureaza furios nevoie-mare. Ca sa elucideze misterul, cei de la site-ul tech francez Les Numériques s-au pus pe demontat consola. Si inainte de asta, au facut o comparatie intre nivelul de zgomot produs de exemplarul primit pentru review de la Sony, si o alta copie achizitionata retail. Si nu mica le-a fost mirarea atunci cand au vazut ca nu toate PS5-urile sunt egale din nastere.

Dar testele nu s-au rezumat doar la doua console. Les Numériques au disecat cinci PS5-uri. Si in toate cele cinci cazuri, ventilatoarele consolelor erau diferite.

PS5
Modelul prezentat initial de catre Sony

PS5 si…OnlyFans

In imaginea de mai jos se observa clar o diferenta intre cele doua modele de ventilatoare. Se pare ca modelul mai zgomotos de PS5 are in componenta sa un ventilator cu 17 lame, spre deosebire de exemplarul cu 23 de lame.

Bine, nimeni nu a stat sa calculeze volumul de aer care trece prin aceste ventilatoare, dar regula facuta „dupa ochi” spune ca ventilatoarele cu mai putine lame trebuie sa traga mai tare, sa se invarta mai repede pentru ca aerul sa poata circula bine, ceea ce aduce cu sine un zgomot mai mare.

PS5

Dupa cum mentioneaza si  Tom’s Hardware, testele in ceea ce priveste temperatura PS5-ului din timpul utilizarii nu mai pot fi relevante, din moment ce ventilatoarele din aproape fiecare exemplar sunt diferite. Sony promisese inainte ca PS5 va fi regele consolelor silentioase, datorita ventilatorului imens, insa nu si-a dat prea mult silinta in domeniul cooling-ului si nici nu s-a tinut de promisiunea cu ventilatoarele tacute.

Asadar, cata vreme PS5-ul tau funtioneaza bine, nu prea ai cum sa ceri sa iti fie inlocuita consola pe motiv ca ventilatorul tau are 17 lame in loc de 23.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button