PC&ConsolesGamingRSS PaginaDeMedia

PS4 nu va mai fi produs în Japonia – Singura excepție este modelul slim

Nu e de glumă atunci când se spune că Japonia trăiește deja în viitor, chiar dacă PS4 începe să devină o antichitate pe Tărâmul Soarelui-Răsare.

Sony a anunțat încetarea producției de console PS4 Standard și Pro. Astfel, pe piața japoneză se va mai putea găsi doar o anume variantă slim a consolei, adică ediția 500GB Jet Black. Decizia luată de Sony Interactive Entertainment are ca scop creșterea numărului de vânzări de PS5, în condițiile în care noua consolă nu este chiar atât de populară în rândul japonezilor.

Momentan nu se știe dacă hotărârea va afecta și piața occidentală, unde spiritul PS4 încă mai bântuie magazinele online, retail și locuințele pasionaților. De altfel, reprezentanții afirmă că posesorii consolei last-gen nu vor rămâne fără jocuri.PS4

Există și vor exista titluri care se vor bucura de un suport constant, însă trebuie luat în calcul faptul că Sony plănuiește ca până în 2023 să facă trecerea definitivă de la last-gen la current-gen, PS5 devenind astfel un subiect la ordinea zilei.

Chiar dacă zilele modelelor Pro si Standard sunt numărate, am putea beneficia în continuare de ce au de oferit serviciile PS4 măcar până în anul 2022, astfel încât noile jocuri ce urmează a fi lansate (vezi Horizon Forbidden West) vor putea fi compatibile și cu hardware-ul last-gen.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button