GamingPC&Consoles

Playstation 5 a înregistrat un număr dezamăgitor de vânzări în Japonia

Sony a avut parte de o lansare pozitivă pentru Playstation 5, iar lipsa de stocuri indică faptul că lumea cumpără noua consolă. Bine, asta este valabil în Statele Unite și Europa, întrucât pe teren propriu, compania pierde mai ceva decât Gloria Buzău când a nimerit în Liga 1. Cât de rău stă consola next-gen în Japonia? Ei bine, estimările arată că aceasta ar putea vinde undeva sub jumătatea numărului de unități pe care le-a vândut predecesoarea sa, Playstation 4.

Conform unui articol de pe secțiunea japoneză a site-ului GameIndustry.biz, se pare că Playstation 5 a vândut doar 240 de mii de unități în Japonia în primele șase săptămâni. Asta marchează cea mai slabă lansare a unei console Sony în țara de origine, cu cifre mai mici decât prima iterație de Playstation. Cauzele sunt oarecum evidente: Sony a început să ignore piața japoneză în favoarea banilor veniți din vest, iar asta se traduce într-o lipsă acută de stocuri. Această mișcare ar putea fi startul unui declin al brandului Playstation în țara de origine, ceea ce se va simți la nivel global.

Jim Ryan CEO Sony Interactive Entertainment

Dar oare care o fi problema? De ce nu mai este Sony în stare să mențină o amărâtă de lansare. Nu este de parcă Playstation 5 are ceva foarte diferit. Și chiar dacă nu este frumos să arăți cu degetul, toată comunitatea de gameri se uită într-o direcție: Jim Ryan. Momentul în care acesta a preluat divizia Sony Interactive Entertainment și a mutat sediul principal în California, pare că a început și declinul companiei. Atât de mult încât un raport recent de la Bloomberg indică faptul că studiourile Playstation din Japonia au cam fost ignorate și bugetele acestora au fost tăiate.

Se întrevede oare un schimb de puteri? Microsoft a anunțat deja faptul că intenționează să atace piața din Japonia, iar cu noua imagine a celor de la Sony, se prea poate ca publicul japonez să primească Xbox Series X|S cu brațele deschise.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button