Tech&IT

Sistemul de GPS al lui Apple Watch Ultra e atât de precis, încât îți poate arăta cum ai tuns gazonul

De când a fost lansat drept cel mai rezistent și mai avansat smartwatch din lume, Apple Watch Ultra a fost supus la numeroase teste, care mai de care mai dure. Recent, un creator de conținut de pe YouTube i-a făcut cunoștință ceasului cu un ciocan.

Una dintre funcțiile mai puțin testate ale dispozitivului a fost noul sistem GPS dual-frequency, format dintr-o antenă capabilă să detecteze semnale GPS de tip L1 și L5, pe când modelele precedente puteau să folosească doar frecvențe L1. În timpul prezentării oficiale, Apple a promis că acest lucru îi va permite ceasului să înregistreze distanțe, viteze de deplasare și rute de antrenament mai eficient și mai precis ca până acum, în special în zonele metropolitane cu clădiri înalte sau în pădurile dese.

Un utilizator de pe Reddit a pus la încercare promisiunile gigantului din Cupertino cu un test simplu. Acesta și-a tuns iarba din grădină în timp ce a purtat pe mână un Apple Watch Series 4, un dispozitiv vechi de patru ani, și un nou Apple Watch Ultra. Rezultatele au fost de-a dreptul interesante.

Apple Watch Ultra precizie

În prima imagine se vede ruta pe care Apple Watch Series 4 a crezut că utilizatorul a urmat-o, iar în dreapta este ruta redată de Apple Watch Ultra. Încă de la prima vedere se poate observa o diferență clară și un avantaj major în favoarea noului ceas. Nu doar trasarea rutei în sine i-a pus probleme lui Series 4, ci și distanța parcursă. Ceasul mai vechi a înregistrat aproape doi kilometri în plus față de distanță înregistrată de Ultra. În descrierea postării sale de pe Reddit, utilizatorul a declarat că vârful de gamă de la Apple este atât de precis, încât a înregistrat exact fiecare întoarcere, undulație și schimbare de traseu pe care a făcut-o în timp ce tundea gazonul.

Tehnologia pe care inginerii de la Apple au reușit să o bage într-o carcasă așa mică este uluitoare. Frecvența de GPS L5 a fost dezvoltată pentru a fi folosită în domeniul aviatic, iar faptul că acum poți avea astfel de monitorizări atât de exacte chiar pe încheietura ta este, cu adevărat, un pas înainte pentru segmentul de ceasuri inteligente.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button