Știri ITTECHTelefoane

Proiectul Andromeda dezvoltat de Microsoft ar mai putea întârzia o vreme

Zilele trecute și-au făcut apariția noi urme că Microsoft lucrează la dezvoltarea unui dispozitiv cu ecran pliabil, cu numele de cod Andromeda.

Din păcate pentru cei care visează să aibă în mâinile lor așa ceva în cel mai scurt timp posibil, lansarea unui asemenea dispozitiv ar putea întârzia ceva timp. Conform veștilor care circulă acum prin presă, Andromeda nu va primi anul acesta suportul complet software necesar, în Windows 10, de care are nevoie pentru a funcționa.

Așa că în cel mai bun caz am putea vedea Andromeda pe la jumătatea anului viitor, iar în cel mai rău caz… dispozitivul nu pare să aibă parte de prea multă încredere din partea veteranilor din domeniu.

Viitorul său a fost pus oarecum sub semnul întrebării, din moment ce Microsoft a trecut recent printr-o serie de reorganizări. Nu numai asta, dar Andromeda ar urma să fie, la nivel funcțional, un telefon. Iar Microsoft nu are tocmai un ecosistem propice pentru acest gen de dispozitiv, după cum a demonstrat îngroparea lui Windows Phone.

A mai fost punctat și faptul că Microsoft a mers deja o dată pe acest drum cu proiectul Courier, acum 8 ani de zile, dar a anulat dispozitivul. Ce e drept, tehnologia a progresat mult de atunci, dar Microsoft tot va avea ceva de furcă pe drumul de-a populariza Andromeda.

Desigur, până ce își va face apariția Andromeda ar trebui să vedem dispozitive cu idei similare de la alți producători de hardware, Samsung spre exemplu. Așa că poate Microsoft doar așteaptă ca altcineva să testeze mai întâi apele.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button