TECHTech&ITTelefoane

Microsoft lucrează la proiectul Andromeda – un dispozitiv mobil pliabil

Așa-zisul proiect „Andromeda” a apărut în știri încă de anul trecut, dar informațiile sunt destul de puține. Acum, un e-mail scurs împreună cu unele API-uri noi găsite în ultima versiune de Windows 10, ne oferă un pic mai multe materiale pentru a ne permite să speculăm pe această temă.

Modelul Surface Andromeda nu va fi doar un „telefon inteligent”. Acesta va fi un „dispozitiv de buzunar”, urmând parcursul încununat de succes al liniei de laptopuri Surface de la Microsoft cu balamale flexibile. Noul dispozitiv își propune să se afle într-o clasă proprie datorită factorului său unic de formă și, într-adevăr, este vorba despre un telefon inteligent pliabil.

API-ul permite aplicațiilor să își ajusteze interfața și funcționalitatea în funcție de poziția balamalei. Există următoarele ipostaze: închis, concav, convex, plat și întreg. Și ne putem aștepta de asemenea să fie suportat și un stylus, la fel ca și restul dispozitivelor din gama Surface. Dar, spre deosebire de frații săi mai mari, balamaua poate merge până la 360 de grade, permițând o funcționalitate sporită când este complet deschisă sau complet închisă.

Pe baza brevetelor deja înregistrate anterior și a e-mail-urilor de la Microsoft care au scăpat pe net, un utilizator de pe Twitter a publicat în decembrie anul trecut câteva variante posibile de moduri în care ar putea arăta noul Surface Phone.

Așadar, ne putem aștepta la noul Surface Phone să fie lansat în cursul acestui an, probabil rulând Windows 10 și fiind alimentat de un procesor Snapdragon 850. Dar marea întrebare este următoarea: este ecosistemul Windows 10 suficient de bun pentru a oferi o experiență mobilă adecvată? Sperăm să aflăm destul de repede, deoarece proiectul Andromeda pare a fi un dispozitiv interesant și diferit de ce oferă majoritatea producătorilor din domeniu.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button