PC&ConsolesȘtiriTech&IT

Intel Core i9-14900KS ar fi apărut la mai mulți retaileri din UE și indică lansarea iminentă

Cel mai rapid procesor Intel va avea o frecvență Turbo impresionantă

Viitorul procesor Intel Core i9-14900KS a apărut în oferta mai multor retaileri europeni, potrivit unor informații publicate pe platforma X (fostă Twitter). Cel mai recent model KS de la Intel va fi cu siguranță cel mai rapid cip pentru jocuri, de până acum. Deși este posibil să folosească multă energie și să producă cantități importante de căldură, prețul pare să fie în limitele așteptărilor, dacă îl comparăm cu i9-13900KS.

Sursa informațiilor despre Intel Core i9-14900KS și posibile specificații

Listele au fost descoperite de către @momomo_us și postate pe platforma X. Acestea prezintă procesorul Intel Core i9-14900KS în două versiuni, în cutie și în tavă, în oferta retailerului francez PC21, la prețul de 768 euro și, respectiv, 752 euro. Probabil că este un preț cam mare, dar cu o conversie aproximativă de 1:1 între prețul în dolari și euro, plus taxe, un preț de 699 de dolari, pe piața americană, pentru 14900KS pare plauzibil.

Cu doar câteva zile în urmă s-a speculat că Intel Core i9-14900KS va fi lansat undeva în următoarele câteva luni. Dar, având în vedere că a început să apară pe website-urile retailerilor, în acest moment sunt mai degrabă câteva săptămâni. Unele zvonuri sugerează o lansare chiar la mijlocul lunii martie.

Conform informațiilor recente, Intel Core i9-14900KS va avea o frecvență Turbo de 6,2 GHz și o putere de bază de 150 W, cu 25 de Wați mai mare decât cea a lui 14900K. Dar când toate nucleele P sunt încărcate, puterea de vârf poate atinge peste 400 W. Imaginează-ți să pui într-un PC acest procesor alături de o placă video NVIDIA 4090, care are un consum de 450W. Ce sursă minimă trebuie să ai pentru așa ceva și cât de departe poate merge Intel cu puterea, doar pentru a demonstra că procesorul lor este cel mai performant de pe piață?

Oricum, cipurile Intel KS nu sunt destinate cumpărătorilor obișnuiți. Sunt cipuri în ediție limitată, destinate overclocker-ilor și entuziaștilor cărora le pasă de cea mai bună performanță mai presus de orice. Acești cumpărători vor avea nevoie de plăci de bază de ultimă generație și răcire pe măsură.

 

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button