ȘtiriTech&IT

Ce specificații are noul MacBook Pro cu procesor M3 Max?

Apple deja testează modelele noi de MacBook Pro și Mac Mini, și ca de fiecare dată, Mark Gurman de la Bloomberg și-a băgat nasul și a venit cu informații proaspete. Conform acestuia, producătorul american pregătește sisteme cu procesoare M3 Max, iar specificațiile sună chiar bine. Noul chip va avea un modul de procesor cu 16 nuclee, o placă grafică cu 40 de nuclee și până la 48GB de memorie RAM.

Odata cu lansarea noului procesor M3, va începe și un refresh al întregii linii de sisteme. Noul chip va ajunge pe MacBook-uri (Pro și Air), dar și pe sistemele Mac Mini și iMac. În plus, cei de la Apple au promis și un nou Mac Pro, iar dacă acesta va fi dotat tot cu procesor ARM, chiar va fi spectaculos. Lansările astea vor începe undeva prin luna octombrie și vor dura până prin 2024. Dar ce ne interesează în mod special este noul MacBook Pro, acesta din urmă fiind foarte posibil să vină la anul.

Se pare că chip-ul Apple M3 Max din viitorul laptop flagship al producătorului are o configurație formată din 12 nuclee puternice (cu patru mai multe decât M2 Max) și doar 4 nuclee eficiente. Adică noul chip este simțitor mai rapid decât cel pe care-l înlocuiește în piață, dar vine cu un consum identic. O evoluție naturală care îi va servi bine și pe clienți, dar și pe cei de la Apple.

Vine toamna, bine le pare ăstora de la Apple. Mai avem vreo lună până facem cunoștință cu iPhone 15 și vom vedea cum a fost revoluționat USB-ul, sau ce bazaconie de marketing or mai scoate. Și ca un mic fun-fact, procesorul A17 care va alimenta modelul Pro Max al telefonului este construit folosind același proces de fabricație ca și în cazul M3-ului pentru PC-uri. Asta înseamnă că împărtășesc câteva asemănări, și probabil îi ajută pe Apple să creeze un eco-sistem cât mai controlat.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button