PCȘtiri ITTECH

Procesoarele Intel pe 10 nanometri pentru publicul larg vor sosi in 2019

Ieri vă informam că procesoarele Xeon pe 10 nanometri vor sosi abia în anul 2020, iar acum Intel vine să clarifice când ne putem aștepta să vedem procesoarele făcute folosind această tehnologie pe desktop.

Compania va avea procesoare construite pe 10 nanometri dedicate utilizatorilor de rând și probabil segmentului High-End Desktop Computing pe parcursul anului viitor. O dată exactă nu a fost dată, dar compania a menționat că sisteme echipate cu aceste procesoare vor fi disponibile în a doua jumătate din anul 2019, la timp pentru sărbătorile de iarnă.

Asta ar însemna că procesoarele probabil vor putea fi cumpărate de prin vara lui 2019… presupun. Nu era tocmai clar dacă se refereau strict la sisteme desktop, sau la laptop-uri. Cert este că spre finalul anului veți putea în sfârșit să vedeți de ce este în stare procesul de 10 nanometri al companiei. Iar până atunci, compania pare că va lansa în continuare noi modele construite pe 14 nanometri.

Procesoarele construite pe 10 nanometri vor folosi arhitectura Cannon Lake, care în acest moment este deja întârziată cu doi ani de zile. Intel plănuia să lanseze această arhitectură încă din 2016, dar a tot fost întârziată din moment ce depindea de procesul de 10 nanometri, a cărui finalizare a provocat mai multe probleme decât a estimat inițial compania.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button