PCTECHTech&IT

Noile GPU-uri GeForce RTX vor veni în două variante

Probabil v-ați uitat la titlu și ați avut o amintire fulgerătoare a celor 4 sau 6 variante de GeForce GTX 1060 care sunt pe piață. Nu e nimic atât de grav, de data aceasta Nvidia nu lansează plăci cu caracteristici diferite sub același nume.

În schimb, vor fi două variante de GPU, cu sau fără overclock din fabrică. Dezvăluirea nu vine ca un anunț oficial de la Nvidia, ci a fost o descoperire făcută de Techpowerup atunci când dezvolta noua variantă a utilitarului GPU-Z.

Vor fi GPU-uri care vor avea sufixul -A, spre exemplu TU102-400-A folosit pentru un RTX 2080 Ti care va avea overclock din fabrică și care va funcționa peste specificațiile standard declarate de Nvidia. Plăcile cu un GPU care nu se termină în -A vor fi vândute la prețul recomandat de producător, din moment ce nu sunt construite cu soluții de răcire gândite să depășească foarte mult specificațiile de bază. Pe scurt, probabil veți găsi plăci  GeForce RTX de la Asus, Gigabyte, MSI și toate cele la prețurile pe care Nvidia le-a promis.

Desigur, asta nu înseamnă că nu le puteți face overclock voi în propria voastră casă. Această opțiune va rămâne, iar Nvidia chiar are un API nou care să ajute mult la ușurarea acestui proces. Numai că probabil nu vor atinge același nivel de performanță ca modele customizate, atât pentru că vor dispune de soluții de răcire standard, cât și pentru că aceste GPU-uri poate că erai mai dinspre marginea plachetei, și nu sunt capabile să atingă același nivel de performanță ca procesoarele grafice mai norocoase.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button