PCȘtiri ITTECH

Nvidia Scanner permite overclock automat fără stres și complicații

Cu siguranță atunci când ați pus mâna prima dată pe o placă video nouă v-ați gândit ce fain ar fi dacă i-ați face overclock. Ați gâdilat puțin setările, ați ajuns la o frecvență grozavă, ați jucat ceva la un framerate excelent, iar apoi sistemul s-a resetat.

Eh, asta se întâmplă pentru că ocazional apar instabilități din cauza voltajului la overclock, sau probleme de temperatură, sau probleme cu alimentarea. Procesul necesită ceva răbdare pentru a fi reglat așa cum trebuie, dar cu siguranță este mai simplu de făcut ca cum câțiva ani, când trebuia să desenezi cu un creion pe procesor să îl deblochezi.

Pe partea de GPU, lucrurile se vor simplifica și mai mult, pentru că Nvidia a dezvăluit Scanner. Această componentă este menită să funcționeze în tandem cu aplicațiile de overclocking de la diverșii producători de plăci video, precum EVGA Precision X1, MSI Afterburner și toate cele. Nu funcționează de la sine din driver.

Scanner funcționează prin inițierea unui auto-test de 20 de minute în care sistemul este stresat și ia la mână fiecare treaptă de voltaj cu frecvențele lor maxime posibile. Dacă sistemul detectează o problemă atunci când crește frecvența, o va reseta și va crește voltajul. Procesul se repetă până când se atinge limita setată pentru voltaj și frecvența sa maximă suportată.

Nvidia a demonstrat astfel cum un RTX 2080 poate fi setat astfel la o frecvență stabilă de 2.13 GHz. Puteți vedea procesul mai jos în acțiune.

Nvidia Scanner nu include opțiunea de-a schimba frecvența memoriei, va trebui să faceți asta pe cont propriu. Nvidia Scanner ar trebui să fie disponibil în curând tuturor celor curioși să își testeze limitele plăcii video GeForce. Atât timp cât aceste plăci sunt din seria RTX. Doar acestea vor fi suportate în momentul lansării funcției, dar este posibil ca măcar Pascal să capete suport în viitorul apropiat.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button