Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Procesoarele Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 vor fi dezvăluite luna viitoare

Computex 2021 a venit cu anunțuri interesante, iar dintre acestea face parte și viitorul chip-urilor Exynos. Aici intervine o colaborare dintre Samsung și AMD, confirmată de către Lisa Su. Colaborarea vizează dezvoltarea unui GPU Exynos bazat pe arhitectura RDNA 2, capabil de ray tracing, care își va găsi loc în circuitele flagship-urilor Samsung.

Samsung x AMD – Exynos și-ar putea găsi loc și pe telefoane, și pe laptopuri

Lumea se aștepta ca chip-ul să fie dezvăluit în decursul acestei luni, însă leakerii ne avertizează să ne temperăm așteptările, întrucât cei doi dezvoltatori au reprogramat acest reveal pentru iulie. Ice Universe ne spune că luna viitoare vom putea vedea noul SoC în acțiune, atunci când vor fi prezentate detaliile tehnice și performanța acestuia.

Se spune că Exynos-urile sunt ceva mai slăbuțe decât frații de la Qualcomm, ale cărui acceleratoare grafice Adreno sunt regăsite în multe modele high-end. În plus, producătorul sud-coreean mizează pe procesoarele Snapdragon în anumite regiuni. Din partea AMD, noua soluție ar putea fi un rival interesant pe piață. Care ar putea fi beneficiile substanțiale? Nu se știe exact, dar să menționezi termeni precum „ray tracing” și „RDNA 2” creează totuși așteptări.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button