Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

AMD lucrează la un chip Exynos cu ray tracing pentru telefoanele Samsung

Computex-ul de anul acesta este încărcat de anunțuri interesante. Dacă am vorbit cu doar câteva ore în urmă despre planurile AMD legate de grafica pentru laptopuri și pentru sistemele de la bordul mașinilor Tesla, iată că producătorul a anunțat și un parteneriat cu Samsung. Colaborarea vizează dezvoltarea unui GPU Exynos bazat pe arhitectura RDNA 2, capabil de ray tracing, care își va găsi loc în circuitele flagship-urilor Samsung.

Exynos va avea un oaspete special

AMD descrie proiectul ca fiind un SoC (system-on-a-chip) Exynos next-gen, iar Samsung va oferi mai multe informații în decursul acestui an. Acest chip va oferi funcții ca ray tracing și variable rate shading. În general, Exynos se referă la procesoarele produse de către Samsung pentru telefoanele sale, chiar dacă majoritatea smartphone-urilor din seria Galaxy distribuite în SUA și în alte regiuni sunt echipate cu chip-uri produse de Qualcomm.

AMD are multe proiecte de care să se ocupe

Se spune că Exynos-urile sunt ceva mai slăbuțe decât frații de la Qualcomm, ale cărui acceleratoare grafice Adreno sunt regăsite în multe modele high-end. Din partea AMD, noua soluție ar putea fi un rival interesant pe piață. Care ar putea fi beneficiile substanțiale? Nu se știe exact, dar să menționezi termeni precum „ray tracing” și „RDNA 2” creează totuși așteptări.

Următorul loc în care RDNA 2 își va face simțită prezența va fi piața smartphone-urilor high-end. AMD a stabilit un parteneriat de mai mulți ani cu Samsung pentru grăbirea inovațiilor din domeniul telefoanelor, și suntem încântați să anunțăm că vom oferi noului chip Samsung propria noastră soluție grafică personalizată, care aduce ray tracing și variable rate shading. Așteptăm cu interes ca Samsung să ofere mai multe detalii în decursul acestui an. Lisa Su, președintele AMD

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button