Tech&ITPCTECH

Cel mai nou BIOS de la AMD are câteva probleme și poate afecta performanța sistemului

AMD a lansat un firmware nou (AGESA ComboAM4v2 1.2.0.5), iar la scurt timp au apărut și primele plângeri referitoare la acesta. Se pare că actualizarea cauzează probleme pentru unii utilizatori și chiar dacă nu pare nimic grav, faptul că nu poți să treci la o versiune veche odată ce ai făcut cel mai nou update, ar trebui să vină ca un avertisment pentru aceia care ard de nerăbdare să-și țină BIOS-ul la zi. Există și oameni din ăștia, nu?!

Sursele sunt diverse, de la publicații precum Computerbase, până la postări de pe reddit sau forumul AMD. Și se pare că toate au același subiect: noul firmware are un impact negativ asupra performanței și duce la câteva comportamente ciudate ale sistemului. Unii utilizatori au raportat faptul că după actualizare, frecvența procesorului le-a scăzut cu 100MHz în scenarii single-core și cu până la 150MHz în scenarii multi-core. În plus, unele funcții de overclock nu funcționează, meniul CBS/PBO a pierdut funcții, procesoarele cu două CCX-uri au probleme de stabilitate și erorile aleatorii s-au înmulțit.

MSI, ASUS, GIGABYTE și Biostar au făcut trecerea la noul firmware de la AMD. Dintre acești producători, primii doi deja au luat măsuri. MSI a retras pentru o perioadă scurtă BIOS-ul de pe pagina de suport, în timp ce ASUS a sărit cu totul peste această lansare de AGESA și a trecut la versiunea 1.2.0.6b.

Momentan, cea mai sigură variantă este să așteptăm. Ultima versiune stabilă de firmware este AGESA Combo AM4v2 1.2.0.3c și sunt sigur că nu va vedea nimeni o problema într-o așteptare de circa o săptămână, până se calmează lucrurile. Cât despre cât de des ar trebui actualizat BIOS-ul unui sistem, asta este o chestiune care ține de fiecare. Personal, fac update odată ce schimb o componentă din sistem, iar dacă este stabil, nici că-l mai ating până la următoarea schimbare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button