MORE

Proasta organizare de la Pokemon Go Fest se soldează cu un proces pentru Niantic

Vă anunțasem acum ceva vreme despre un festival de Pokemon GO ce urma să aibă loc în Chicago. Unii dintre voi chiar și-au manifestat surprinderea că acest joc încă mai există. Ei bine, momentul festivalului a trecut, iar ce s-a întâmplat acolo a fost un adevărat fiasco.

Și dacă v-ați gândit când ați citit știrea precedentă că probabil nu mai joacă nimeni Pokemon GO, să nu vă rușinați din cauza asta. Aparent și Niantic, dezvoltatorul jocului, a crezut același lucru. Altfel chiar nu se explică ce s-a întâmplat în Chicago la Pokemon Go Fest.

Pe scurt, mai bine de 20.000 de jucători de antrenori de Pokemoni au stat la cozi interminabile, traficul de date mobile a picat pentru toți utilizatorii aflați în acea zonă de acoperire, iar serverele jocului foarte probabil au scos fum. În cadrul evenimentului, John Hanke (CEO-ul Niantic) a recunoscut că s-au lovit de probleme tehnice și că lucrează cu operatorii de telefonie mobilă din zonă pentru remediere. Scuzele sale au fost întâmpinate cu huiduieli din partea publicului. Ca recompensă, Niantic a promis că vor oferi celor prezenți monede virtuale în valoare de 100 dolari pe care jucătorii să îi poată cheltui în joc. De asemenea s-au angajat și să restituie participanților la eveniment contravaloarea biletului de intrare, 20 dolari. Acest lucru nu a fost tocmai binevenit pentru toată lumea. Pentru că evenimentul a fost unul foarte popular, mulți care și-au făcut rost de bilet l-au vândut ulterior pe eBay, la prețuri de pâna la inclusiv 400 dolari.

Însă drama nu s-a sfârșit odată cu circul de la eveniment. Ca urmare a neplăcerilor provocate, Niantic are acum un proces pe cap. Scopul procesului este de a obține de la Niantic recompensă pentru daunele produse, deoarece festivalul nu s-a ridicat la nivelul descris în promovarea sa. Plângerea este înaintată de o persoană din California, care a călătorit până în Chicago special pentru acest eveniment. Acesta caută acum să reprezinte și pe alți păgubiți.

În plângerea sa, reclamantul a declarat că, asemeni lui, „mai multe persoane au călătorit din alte orașe sau state în Grant Park din Chicago pentru a lua parte pentru o zi la capturarea de monștri 3D împreună cu familia, prietenii și alți așa numiți ‘antrenori’ de Pokemon, dar evenimentele petrecute la festival nu au reușit să se ridice la nivelul promisiunilor pârâtului.” Reclamantul a mai adăugat în declarația sa că „odată ajunși la Grant Park, participanții la eveniment au fost întâmpinați de o coadă ‘lungă de 3 mile’ și un joc nejucabil”.

Niantic a refuzat să comenteze.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button