MORE

Primul Inteligent Artificial angajat in falimente – la propriu

Un inteligent artificial numit ROSS, al carui prim client este firma Baker & Hostetler, este primul avocat electronic – sau cel putin, asistent avocat.

Acestia folosesc ROSS pentru a oferi asistenta echipei de falimente, pentru care firma foloseste momentan 50 de avocati.

Ca si proiectul Viv de care v-am mentionat ieri, ROSS are capacitatea de a intrepreta limbaj natural – precum intrebarea „Poate o firma falimentara sa desfasoare in continuare afaceri?” – si sa ofere instant articole legale si citatii relevante dintr-o varietate de surse de continut, eficientizand procesul cercetarii legislative, unul dintre cele mai complexe procese birocratice de pe planeta (daca nu chiar cel mai complex).

ROSS este construit pe sistemul de calcul cognitiv dezvoltat de IBM, numit Watson.

Conform site-ul oficial, ROSS poate:

  • sa ofere un raspuns foarte relevant in locul a mii de rezultate, la o intrebare exprimata in limbaj natural;
  • sa monitorizeze schimbarile legislative ce pot influenta cazul in desfasurare in mod pozitiv sau negativ, in loc sa inunde cabinetul cu stiri;
  • sa invete pe masura ce este folosit mai mult;
  • sa ofere o experienta simpla si consistenta pe orice dispozitiv.

Intr-un raport al Futurism, ofiterul de informatii al Baker & Hostetler, Bob Craig, a explicat: „[..] Credem ca tehnologiile emergente precum calculul cognitiv (cognitive computing) si alte forme de invatare mecanica pot spori calitatea serviciilor oferite catre clientii nostri”.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button