TelefoaneȘtiriTech&IT

Primele informații despre Google Pixel Fold, un concurent serios pentru Samsung Galaxy Z Fold 4

Piața telefoanelor pliabile este foarte săracă din punct de vedere al alegerilor, cel puțin când o compari cu piața de smartphone-uri tradiționale. Majoritatea telefoanelor din segmentul de foldables sunt vândute de Samsung, care sunt și unul dintre puținele branduri care împing această tehnologie de la spate.

Dar se pare că, de anul viitor, vom avea încă un competitor pe piața asta sărăcăcioasă a pliabilelor. Și nu, nu vorbesc de Apple și cu al lor anticipat iPhone pliabil, ci de Google. Conform unor zvonuri și randări publicate de FrontPageTech, Google Pixel Fold s-ar putea lansa în 2023 și ar putea fi un competitor serios pentru Samsung Galaxy Fold. Hai să trecem prin revistă ce știm despre pliabilul nelansat.

Există două tipuri de telefoane pliabile: cele care se îndoaie ca o carte (Fold) și cele care se îndoaie ca o scoică (Flip). Se pare că Google va alege să meargă pe prima variantă pentru prima lor încercare de telefon pliabil. Google Pixel Fold va avea un ecran mare atunci când este deschis și unul mai mic, vertical, atunci când este închis.

Ce mi se pare interesant de remarcat din pozele publicate de FrontPageTech este faptul că ecranul exterior pare să fie ceva mai lat pe Google Pixel Fold față de Samsung Galaxy Fold, ceea ce l-ar face mai apropiat de aspect ratio-ul unui telefon normal.

Dar ce ar fi un pliabil de top fără componente solide sub carcasă? Așa se face că, cel mai probabil, Google Pixel Fold va folosi chipset-ul Tensor G2, cu care vin echipate telefoanele din seria Google Pixel 7 și 7 Pro. Mai mult, se pare că vom avea 12GB de RAM (nici nu mă așteptam la mai puțin) și cel puțin 128GB de stocare.

google pixel fold

Ecranul interior va fi un OLED, cel mai probabil la 120Hz, iar camerele vor fi și ele bune, așa cum este tradiția pentru telefoanele Google. Compania este așteptată să anunțe noul pliabil la evenimentul lor I/O din luna mai a anului 2023, iar telefonul ar putea costa 1.700 de dolari MSRP (preț recomandat de producător), adică exact cât Samsung Galaxy Fold 4.

Camerele lui Google Pixel Fold, demne de un flagship

Așa cum am menționat și mai sus, camerele sunt unul dintre punctele forte ale seriei Pixel, și se pare că Google Pixel Fold va continua acest trend.

Conform Kuba Wojciechowski, un leaker din domeniu, pliabilul Google ar putea veni cu o cameră principală echipată cu un senzor de 64MP de la Sony, o cameră telefoto de 10MP și o cameră ultrawide de 12MP. Camera telefoto pare să fie un downgrade față de senzorul de 48MP de pe Pixel 7 Pro, dar asta era de așteptat, ținând cont că spațiul disponibil este mai mic în cazul modelului Fold.

Desigur, pe lângă cele trei camere de pe spate, Google Pixel Fold va veni și cu două camere de selfie de 9,5MP, una pentru ecranul interior și cealaltă pentru ecranul exterior.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button