GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia
Trending

Preview Deathloop – Cum se prezintă unul dintre cele mai promițătoare jocuri din 2021?

De curând am fost invitat de Bethesda să arunc o privire peste unul dintre cele mai interesante jocuri ale acestui an: Deathloop. Acesta este dezvoltat de Arkane Studios (seria Dishonored) și folosește ceea ce pare a fi un sistem de respawn care ar încadra jocul în categoria roguelike, însă are niște caracteristici foarte interesante care îl vor face destul de unic.

Artă dom’le, de aia are nevoie un joc!

Arkane Studios este compania din spatele seriei Dishonored, iar munca lor a devenit un fel de marcă înregistrată în acest punct. Fie că vorbim despre seria care i-a adus celebritatea, ori aparițiile „featuring” din proiecte precum Wolfenstein: Youngblood, studioul francez a reușit să creeze lumi urbane foarte interesante, cu o complexitate greu de egalat și un gameplay distinct, care deși folosește elemente întâlnite în alte titluri, nu se simte ca nimic din ce am mai jucat până atunci.

O altă caracteristică a jocurilor produse de Arkane pe care o regăsim și la Deathloop este modul în care arată jocurile. Grafica titlurilor produse de francezi nu se vrea foarte fidelă realității, oferind o perspectivă puțin diferită asupra anatomiei umane, a arhitecturii și a elementelor care ne înconjoară. Asta creează o lume ușor de îndrăgit, dar greu de înțeles grație elementelor fantastice; ceva de genul am mai întâlnit in BioShock.

Preview Deathloop

Deathloop abordează fix aceeași direcție distopică și te pune în pielea lui Colt, un asasin care este prins într-o buclă temporală. Pentru a duce la bun sfârșit povestea va trebui să găsești o modalitate prin care să rupi bucla, dar lucrurile nu puteau merge bine din prima, nu crezi? Pentru a-ți da câteva dureri de cap, un asasin rival va încercă să te ucidă întruna.

Deathloop îi are ca unchi pe Agentul 47 și pe Corvo

În cadrul prezentării organizate de Bethesda am urmărit câteva secvențe de gameplay care mi-au creat o impresie foarte interesantă despre Deathloop. Ceea ce la început suna ca un joc roguelike first-person, s-a transformat mai de grabă într-un joc care pare a fi combinația fericită dintre Hitman și Dishonored. Adică te bucuri de elementele stealth comune ambelor serii, dar cu armamentul din Hitman și puterile supraomeneșți din Dishonored. Iar unde ambele serii te încurajează să rămâi în umbră pentru a-ți îndeplini misiunea, în Deathloop scopul tău este de a omorâ pe toată lumea, în acest fel rupând bucla în care ești blocat.

Pe scurt, ai de ales din câteva arme foarte interesante și o mulțime de ocazii să le foloseșți. Și chiar dacă vei avea momente în care trebuie să te temperezi, ori să suferi consecințele unui jucător trigger-happy, în majoritatea timpului vei putea trece prin adversari cu o rafală de gloanțe; sau vei muri încercând. În acel moment, vei primi respawn și se presupune că ti-ai învățat lecția și nu vei mai face aceeași greșeală.

Preview Deathloop

Sentimentul de familiaritate va fi însă suprimat puțin de variațiile hărții. Vei putea alege în ce perioadă a zilei să revii la misiunea ta, astfel un magazin care este deschis dimineața și ascunde un item de care ai nevoie, va fi închis seara astfel nu vei putea accesa elementul respectiv decât atunci când poți intra în magazin. În total, harta lui Deathloop are in jur de 60 de variații, astfel va trebui să îți planifici bine misiunea pentru a o duce la capăt.

Abilitățile supraomenești sunt cealaltă față a lui Deathloop. Unde armele și execuțiile brutale te vor ajuta să scapi de adversari, mobilitatea și puterile vor adăuga un strat extra care să-ti sporească creativitatea. De ce să te limitezi doar la gloanțe bine plasate prin lunetă când te poți teleporta deasupra adversarilor și să-i elimini unul câte unul din siguranța unui loc înalt?

Vom trăi și vom juca

Sesiunea de gameplay din Deathloop pe care am văzut-o face parte dintr-o variantă încă neterminată a jocului, deci vor mai apărea schimbări pe parcurs. Însă până în acest moment, jocul celor de la Arkane Studios a reușit să mă surprindă plăcut și pare că prinde forma unui titlu pe care să-l pot pune la final de an pe lista celor mai bune jocuri.

Lansarea lui Deathloop este programată pentru data de 14 Septembrie 2021, iar jocul va fi disponibil pe PC și PlayStation 5. Momentan nu s-a anunțat nimic despre versiunea de Xbox, dar ținând cont că Microsoft a cumpărat Bethesda și toate studiourile aferente, cu siguranță nu va rămâne o exclusivitate pentru consola celor de la Sony.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button