PCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Prețurile memoriei DDR3 vor crește cu 40-50% în 2021

Trebuie să recunosc că a trecut ceva timp de când n-am mai văzut un modul de memorie DDR3, dar să folosesc așa ceva, însă nu toată lumea are cele mai noi platforme hardware. Pentru cei care încă folosesc un PC din generația lu’ Haswell sau mai jos, vestea asta vine cu un gust amar deoarece prețul pentru modulele vechi de RAM va crește cu până la 50% în decursul acestui an.

Motivul este destul de logic și ne aflăm cumva la o răscruce de drumuri deja. Memoria DDR4 a fost introdusă pe piața mainstream prin anul 2014 și deja ne pregătim pentru trecerea la DDR5, însă sunt încă o mulțime de dispozitive care folosesc memorie DDR3 fără de care nu ar putea respecta anumite costuri de producție. Doar că acum situația stă să se schimbe. Iar partea proastă este că va fi afectată și piața second-hand, iar cei care sunt în căutarea unui PC de buget vor avea de furcă cu prețuri mai mari decât se așteptau.

Memoria DDR3 este încă produsă de SK Hynix, Samsung și Micron, doar că toți acești producători și-au redus capacitatea de producție pentru modulele vechi. Astfel se mai fabrică doar module de la 4GB în sus în cazul SK Hynix, Samsung a scăzut producția de la 60.000 de wafers la numai 20.000, iar prețul a crescut deja până în punctul în care modulele DDR3 sunt mai scumpe decât cele DDR4 în anumite cazuri. Cu această ocazie cred că este timpul să ne luăm încetul cu încetul rămas bun de la vechile module de memorie și să privim spre viitor. Ne bate DDR5 la ușă și pare să aducă cu el frecvențe nemaivăzute și capacități foarte mari.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button