MORE

Prețul unui Bitcoin sare de 5.000 dolari

Bitcoin a urcat joi dimineața, sărind de 5.000 dolari pentru prima oară și atingând un nou record de peste 5.200 dolari.

Creșterea e remarcabilă deoarece au fost câteva știri nefavorabile despre această cryptomonedă în ultimele săptămâni. China, una dintre cele mai mari piețe de desfacere, a interzis tranzacționarea.
Pe lângă asta, comunitatea se confruntă cu o agitație continuă cu privire la modul de extindere a rețelei. O scindare controversată a împărțit rețeaua în două în luna august, și s-ar putea să mai existe o schismă în rândul comunității în luna noiembrie. Și, în cele din urmă, mulți experți sunt de părere că întreaga lume a blockchain-urilor se află într-o bulă nesustenabilă. Dacă această bulă se va sparge, prețul Bitcoin-ului cu siguranță va scădea împreună cu ea.

Așadar, ce explică creșterea prețului? Unul dintre factori ar putea fi că bula blockchain-ului încă nu și-a terminat de urmat cursul. Lumea continuă să organizeze ICO-uri (initial coin offerings – un soi de crowdfunding în care un procent dintr-o criptomonedă nouă este vândută investitorilor în schimbul plăților legale sau a altor criptomonede, cum ar fi Bitcoin). Și deși prețul său a scăzut luna trecută, ICO-urile au obținut peste 600 milioane în septembrie, conform CoinSchedule.

O piață de ICO generează o cerere pentru Bitcoin, deoarece acesta este deseori folosit ca intermediar în aceste vânzări. Barierele legale și logistice îngreunează tranzacțiile dintre noile criptomonede și monedele tradiționale precum dolarii sau euro, dar este relativ ușor să vinzi criptomonede noi pentru Bitcoin la schimb. Așadar cei care doresc să participe la ICO-uri au nevoie să cumpere întâi Bitcoin, crescându-i astfel prețul.

Un alt motiv pentru care prețul său ar crește, este pentru că piața ar putea considera scindările drept un lucru pozitiv. Schisma din august a împărțit rețeaua în două, generând astfel o nouă criptomonedă denumită Bitcoin Cash, care era o copie perfectă a rețelei originale – inclusiv istoria tranzacțiilor. Oricine a deținut Bitcoin înainte de această scindare, s-a trezit după aceea că are câte o unitate de Bitcoin Cash pentru fiecare unitate din moneda originală, iar valoarea lor combinată este mai mare decât valoarea pe care o avea Bitcoin-ul înainte de scindare.

Așadar pieței nu prea îi pasă dacă ar urma o nouă scindare în noiembrie, pentru că este foarte probabil ca aceasta să aducă și mai mulți bani posesorilor acestei cryptomonede.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button