MORE

Certuri din interiorul rețelei au dus la scindarea Bitcoin-ului

Ieri s-a întâmplat un lucru interesant în domeniul cryptomonedelor. Bitcoin-ul s-a împărțit în două – moneda originală Bitcoin și noua monedă, Bitcoin Cash. Această scindare a rezultat din neînțelegerile legate de viitorul cryptomonedei. Drept urmare rețeaua Bitcoin s-a împărțit în două rețele incompatibile una cu cealaltă, și care vor opera în paralel.

Rezultatul a fost unul care ar putea crea confuzie. Astfel, dacă înainte de scindare o persoană deținea un Bitcoin, acea persoană va deține acum două monede Bitcoin: un Bitcoin și un Bitcoin Cash. Aceste monede au valori diferite în dolari. Azi dimineață un Bitcoin valora aproximativ 2700 dolari, în timp ce un Bitcoin Cash putea fi cumpărat cu 600 dolari.

Separarea Bitcoin Cash de vechea rețea este un efort admirabil. Rămâne de văzut dacă noua cryptomonedă se va menține pe linia de plutire în lunile ce vor urma. Până acum cea mai mare parte a comunității Bitcoin a decis să sprijine în continuare vechea rețea. Dacă Bitcoin Cash nu va reuși să atragă un număr semnificativ de utilizatori, atunci tot acest efort va deveni inutil. Dar dacă va reuși totuși să capete avânt, atunci s-ar putea totuși ca Bitcoin Cash să aibă un viitor strălucit.

Noua monedă a fost creată de către suporteri Bitcoin, îngrijorați de congestionarea ascedentă din vechea rețea, care a dus la o procesare încetinită a plăților și taxe mai mari. Bitcoin Cash în schimb elimină unul dintre obstacolele tehnice importante care au încetinit evoluția monedei originale. Acest aspect i-ar putea permite lui Bitcoin Cash să devină mai răspândit, și astfel mai valoros pe termen lung.

Rămâne de văzut dacă noua monedă va reuși să supraviețuiască. Facțiunea Bitcoin Cash nu se consideră în concurență directă cu clasica cryptomonedă, ci mai degrabă se văd ca fiind evolutția firească a Bitcoin-ului, așa cum a fost el conceput de creatorul ei inițial. Vă ținem la curent pe măsură ce aflăm mai multe detalii.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button