RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Pretul memoriei RAM si al SSD-urilor va scadea in curand

In urma cu doi ani, pretul memoriei RAM si al mediilor de stocare foarte rapide a urcat din cauza mineritului. Pe masura ce ne apropiem tot mai mult de sfarsitul acestui an terific, pretul acestor componente ar putea sa scada. Intr-un raport publicat, se preconizeaza o scadere a preturilor cu pana la 10% pana la sfarsitul lunii decembrie; continuand sa scada in primele luni ale urmatorul lui. De ce a scazut rapid pretul memoriilor RAM? Ei bine, in piata exista o cantitate mai mare de cipuri produse in perioada pandemiei. Inclusiv producatorii nu se mai ingramadesc sa achizitioneze „materie prima”. Drept exemplu, Western Digital si Micron sunt doua dintre companiile mari care au incetinit procesul de achizitionare.

De ce a scazut pretul memoriei DDR4?

Pretul scazut al memoriei RAM ar deschide oportunitatea perfecta pentru lansarea memoriei tip DDR5. Era si cazul daca ma intrebati personal, memoria RAM tip DDR4 si-a cam atins limita maxima superioara; in termeni de performanta si viteza. Va las un articol interesat, scris de Marinake in urma cu o zi, o sa va placa daca nu l-ati citit inca.

Eu unul ma declar complet multumit, adica primim tot mai multa capacitate de stocare si memorie RAM suficienta, pentru o suma mai mica de bani. Jocurile ocupa tot mai mult spatiu, rezolutia continutului a crescut, astazi filmam deja in rezolutie 6K, plus ca traficul de date a crescut foarte mult si va continua sa creasca. Cine s-a pregatit de imbunatatirea propiului sistem in toamna aceasta, este foarte norocos.

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Back to top button