Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Crucial a lansat cel mai rapid kit de memorie RAM DDR4 din lume!

Chiar daca lumea vorbeste deja despre DDR5, se pare ca memoria DDR4 nu renunta asa usor. Crucial tocmai a dovedit asta odata cu lansarea seriei Ballistix Max 5100, de departe cele mai rapide memorii de pe piata. Acest kit este disponibil doar in formatul 2x8GB si vine in cantitati limitate. Producatorul nu a specificat exact cate astfel de kit-uri vor fi disponibile, dar la inceput disponibilitatea va fi foarte limitata.

Dupa cum sugereaza si numele, Crucial Ballistix Max 5100 este un kit de memorie DDR4-5100. Ca un termen de comparatie, majoritatea utilizatorilor folosesc memorii de 3200MHz sau mai putin. Avand un punct de plecare atat de mare, aceste memorii au doborat deja recordul mondial de viteza. Un overclocker profesionist numit Bianbo a reusit sa atinga frecventa de 6.666MHz pe un sistem AMD, folosind o placa de baza ROG Strix B550-I Gaming; o placa pe care am avut-o si noi la review cu putin timp in urma.

Mai interesant insa este faptul ca noul kit de memorii foloseste chip-uri Micron. Pana acum eram obisnuiti ca Samsung sa fie cei care ofera cele mai bune memorii, dar pentru Crucial acesta este avantajul de a fi divizia consumer pentru Micron. Ballistix Max 5100 foloseste niste chip-uri create special pentru aceasta frecventa si ating 5.100MHz cu latentele 19-26-26-48. Bine, nu ca latenta ar conta foarte mult, mai ales ca in gaming factorii cei mai importanti sunt in continuare viteza si capacitatea memoriei.

Crucial Ballistix Max 5100 sunt disponibile la pretul de 900$ in magazinul oficial. Da, pretul este unul pe masura performantelor, insa tot este mai mic decat cei 945$ ceruti de Corsair pentru un kit de Vengeance LPX 16GB DDR4-5000. Pasionatii de overclocking si hardware au tendinta sa ofere astfel de sume pentru produse high-end, iar cumparatori sigur vor fi pentru astfel de memorii.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button