PCȘtiri ITTECH

Prețul memoriei DRAM este în picaj liber

DRAMeXchange a anunțat că prețurile DRAM în trimestrul actual au scăzut cu aproape 30%, ceea ce, conform spuselor lor, este „cel mai puternic declin într-un singur sezon începând cu 2011” și că această scădere este de așteptat să continue până când cererea consumatorilor se va potrivi în cele din urmă cu oferta.

Grupul de cercetare a preconizat că prețurile DRAM vor scădea cu 25% în acest trimestru. Dar se dovedește că „cei mai mulți furnizori de DRAM dețin în prezent un inventar enorm echivalent cât pentru șase săptămâni„.

Acest lucru ar trebui să aibă ca rezultat kituri de memorie mai ieftine, însă DRAMeXchange a spus că deficitul actual al procesoarelor Intel a slăbit cererea de DRAM atât de mult încât chiar și cu aceste prețuri scăzute nu vor crește vânzările suficient pentru a începe contracararea problemelor legate de supraexploatare ale producătorilor de memorie.

Nu ajută nici faptul că „marele trio” al industriei DRAM continuă să investească în producția lor. DRAMeXchange a remarcat:

SK Hynix a anunțat recent că va investi aproximativ 107 miliarde de dolari americani pentru a construi patru fabrici noi, ca parte a strategiei sale de îmbunătățire a competitivității. Micron, pe de altă parte, a ridicat miza și a început construcția unei fabrici de testat și ansamblat circuite integrate în Taiwan. În același timp, filiala sa Micron Memory Taiwan (fostul Rexchip) din Houli, Taichung, are în vedere construirea unei noi fabrici DRAM, care ar putea termina construcția cel mai devreme la sfârșitul anului viitor și va contribui masiv la producție în 2021. În ceea ce privește cel mai mare furnizor de DRAM din lume, Samsung construiește în prezent o a doua fabrică la Pyeongtaek.

Samsung a spus anterior că va încetini producția de memorie pentru a menține prețurile stabile. Cu toate acestea, în prezent, acestea sunt în cădere liberă, iar aceste eforturi încă nu au fost suficiente pentru ca firma să-și atingă obiectivele privind câștigurile pentru cel mai recent trimestru financiar.

Este clar că piața de memorie se schimbă. DRAMeXchange a spus că majoritatea contractelor sunt acum lunare în loc de trimestriale, prețurile scad mai repede decât oricine se poate aștepta și cererea consumatorilor de produse noi de tehnologie a scăzut pentru tot, de la memorie la telefoane.

Partea bună? Cel puțin DRAM ar trebui să devină din ce în ce mai ieftin și pentru consumatori, deci mai târziu în acest an ar putea fi un moment bun pentru a face câteva upgrade-uri la calculatoarele voastre. Există totuși un producător de memorie care anticipează că ieftinirea nu va dura mult, deci e bine să profitați de ocazie imediat ce aceasta se ivește.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button