PCȘtiri ITTECH

Scăderea prețului la RAM ar putea încetini din vară

Visul ca prețurile la RAM să revină pe unde erau în ere de mult apuse, când 16GB de DRR4 nu costau mai mult ca un procesor bun, ar putea fi deraiat puțin, conform estimărilor făcute de Nanya Technology Corporation. 

Compania se ocupă cu producția de memorie RAM, așa că poate că are ceva înțelegere despre starea pieței. Conform estimărilor sale, pe parcursul următoarelor trei luni vom vedea o scădere de încă 15% a prețului pentru RAM, însă această scădere nu prea va mai continua pe parcursul verii și în timpul toamnei.

NTC se așteaptă ca în acea perioadă să crească cererea pentru memorie, ceva ce are oarecum sens, din moment ce atunci vor intra în producție la scară largă majoritatea telefoanelor din următoarea generație și se pregătesc noi platforme pe partea de PC, ce ar putea să atragă mulți oameni doritori de un upgrade.

Nu a pomenit compania dacă prețurile vor crește din cauza creșterii sporite, așa că măcar vom avea parte de prețuri stabile.

Memoria a devenit o problemă în ultimii ani pentru cei care visează la un upgrade, din motive ce țin de cererea mare din partea sectorului mobil, și , conform unor acuzații făcute de autoritățile chineze, din cauza unei înțelegeri nu tocmai grozave pentru clienți dintre marii producători de RAM.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button