PC&Consoles

Pokemon GO nu merge momentan pe procesoare Intel Atom

In urma cu cateva zile, atunci cand anuntam faptul ca Pokemon Go este disponibil in regiuni selecte, dar faptul ca multi deja au gasit o metoda de a descarca si juca titlul, nu ne-am asteptat sa primim atatea plangeri legate de terminalele cu procesor Intel Atom.

Update: Am publicat ghidul complet de joc pentru Pokemon Go.

Se pare ca nu numai fanii Zon@ IT au observat faptul ca jocul nu este compatibil cu procesoarele Intel Atom, pokefanii inaintand chiar o petitie catre Niantic, producatorul jocului, pentru a rezolva problema. 

Nici nu este de mirare, avand in vedere popularitatea jocului, in doar cateva zile acaparand intreaga lume. Din pacate, daca ai un terminal motorizat de un Intel Atom, Pokemon Go nu va functiona. Un lucru pe care se pare ca l-au aflat peste 29.000 de oameni care au decis sa inainteze o petitie pe Change.org, aproape implorandu-i pe Niantic sa faca jocul compatibil cu procesoarele Intel.

Sa nu uitam ca aceste neplaceri nu sunt singurele, adaugam problemele de conexiune la servere, salvari disparute si un numar din ce in ce mai mare de useri care acuza absenta unei versiuni pentru Windows phone.

Deocamdata Niantic nu au raspuns la acest apel. Problema vine de la decizia Intel de a iesi de pe piata de mobile. Compania a vazut in mod consistent ca nu pot ramane in competitie cu ARM, si au ales sa se retraga de pe piata decat sa investeasca intr-o zona de business in pierdere. Desi cipurile Atom dispar treptat de pe piata, sunt destul de multi utilizatori ce sunt dezamagiti ca alegerea lor de telefon i-a prevenit de la a sari la cules de Pokemon.

Change.org

 

Articole asemanatoare

Back to top button