Gaming

Cum se joaca Pokémon Go? Ghidul complet de joc!

Am scris, si am rescris despre Pokemon Go, dar ne-am gândit ca e timpul și pentru un ghid de joc.

Acest ghid a fost scris de către Nikhil Sonnad si Alice Truong si publicat inițial pe site-ul Quartz, și este preluat și republicat cu permisiunea autorilor.

In ciuda problemelor de server paralizante și a unor descoperiri înfiorătoare, Pokémon Go a sărit aproape instant in topul magazinelor de aplicații, a adăugat miliarde la valoarea de piață a Nintendo, și a vândut Pokéballs și alte bunuri virtuale de milioane de dolari, pe măsura ce oamenii se scufunda în nostalgia jocurilor originale Pokémon și descoperă bucuriile jucatului in public.

Jocul este neașteptat de complex. La început, pare ca tot ce ai de făcut este sa rătăcești de colo-colo, capturând animale simulate la întâmplare. Dar, spre deosebire de multe jocuri pentru telefoane mobile, Pokémon Go nu se chinuie sa își explice complexitatea. La fel ca în viața reala, ești aruncat într-o lume pe care trebuie să o stăpânești în același timp în care încerci sa îți dai seama cum funcționează.

Ei bine, un ghid complet pentru viața reală nu prea exista, dar aici este un ghid pentru Pokémon. Du-te. Te va ajuta sa treci de la statutul de incepator la cel de antrenor avansat de Pokémon, sa cresti in nivel, si sa-i prinzi pe toti.


Tabel de PokéContinut

Jucătorul

Prinderea de Pokémoni

Antrenamentul Pokémonilor

PokéStops

Gyms

Bătăliile


Cum se joaca Pokémon Go – Ghidul Jucătorului:

Pokémon Go este un pic diferit de jocurile anterioare din serie, deoarece antrenorul de Pokémon – personajul mic pe care îl creezi la începutul jocului – câștiga experiență pentru a-si crește nivelul. În jocurile originale, fiecare Pokémon are propriile sale puncte de experiență și de nivel, nu și în Pokémon Go.

Jucatorul de Pokemon Go
Jucatorul de Pokemon Go

Există două motive principale pentru a dori să ajungi la un nivel mai mare:

 • Pe măsură ce îți crește nivelul, vei întâlni și deveni capabil de a prinde Pokémoni din ce în ce mai puternici.
 • Iteme utile devin deblocate la anumite niveluri. Razz Berry, de exemplu, ce face Pokémonii mai ușor de prins, este deblocat la nivelul 8.

Aici sunt toate modurile în care poți câștiga puncte de experiență (si vom explica modul în care se fac aceste lucruri):

Sarcină Puncte de Experiență acordate (XP)
Capturează un Pokémon 100
Captura „Nice” 10
Captura „Great” 50
Captura „Excellent” 100
Captura curveball 10
2km egg hatch 200
5km egg hatch 500
10km egg hatch 1.000
Evoluează un Pokémon 500
Decoperă un nou Pokémon 500
Accesează un Pokéspot 50 sau 100
Antrenament la un Gym Depinde de cum faci
Bătălia de la un Gym Depinde de cum faci

Ghid de Pokémon Go – Ouăle cu noroc – Lucky Eggs

Un element foarte util pentru creșterea în nivel este oul norocos – Lucky Egg. Folosirea unui ou dă startul unui cronometru de 30 de minute, timp în care vei câștiga puncte de experiență duble. Folosește ouăle cu înțelepciune, prin consultarea tabelului de mai sus pentru a vedea ce sarcini de mare XP poți termina în fereastra de 30 de minute. S-ar putea sa sincronizezi folosirea unui ou norocos cu mai multe evoluții de Pokémon, sau alături de o momeala care trimite o mulțime de Pokémon in calea ta, pentru a obține cele mai bune rezultate pentru investiție.

Un Lucky Egg este acordat la nivelul 9, iar altele la niveluri ulterioare. Ouăle norocoase pot fi, de asemenea, achiziționate de la magazin, folosind PokéCoins.


Cum se joaca Pokémon Go – Prinderea de Pokémoni:

La baza jocului sta, desigur, prinderea de Pokémoni. Iată tot ce trebuie să știi pentru a-i prinde pe toți.

Prinde un Pikachu: La fel ca in jocurile originale, atunci când începi să joci Pokémon Go, poți alege unul din trei Pokémoni ca prim partener: Bulbasaur, Charmander sau Squirtle. Dar există o a patra opțiune, ascunsă: Pikachu.

Pentru a obține un Pikachu, ai nevoie doar de un pic de răbdare. Trebuie sa ignori primii trei Pokémoni prezentați de profesorul Willow și pur și simplu sa pleci. Cei trei Pokémoni te vor urmări în jur un pic și apoi dispar, înainte de a reapărea. Fa acest lucru de patru ori, iar un Pikachu se va arăta în cele din urmă. Apoi il capturezi. Prinderea lui Pikachu nu pare să ofere un avantaj strategic, deoarece vei întâlni probabil alții mai puternici mai târziu, dar de ce sa ratezi o ocazie să petreceți timp de la început?

Găsește Pokémoni în apropiere: Pentru a vedea ce Pokémoni stau la pândă în apropiere, uita-te la colțul din dreapta jos al ecranului. Apăsând pe acest meniu va afișa contururi a până la nouă Pokémoni din apropiere, împreună cu până la trei urme de pași sub fiecare. Cu cât sunt mai puține urme, cu atât mai aproape ești de Pokémon. Pokémonii din acest meniu sunt, de asemenea, clasificați după distanța. Cel din stânga-sus este cel mai aproape de tine iar cel din dreapta-jos este cel mai îndepărtat.

Pokemonii din apropiere
Pokémonii din apropiere

Cum arunci o Pokéball: Spre deosebire de jocurile originale, nu te lupți cu Pokémoni sălbatici în Go. În schimb, sari direct la capturarea lor, care de fapt înseamnă doar sa dai dai un bobârnac în ecranul telefonului pentru a arunca o Pokéball către un Pokémon. Arunc-o prea aproape sau prea departe, și nu se va întâmpla nimic. Trebuie sa lovești Pokémonul. Atunci când apeși pe o Pokéball, apare un inel în jurul Pokémonului. Un inel verde înseamnă că Pokémonul este ușor de prins, în timp ce unul roșu înseamnă că este mai greu. Inelele își modifica dimensiunea în timp ce țineți apăsat degetul pe o Pokéball. Șansele de a prinde un Pokémon sunt îmbunătățite, în special în cazul celor mai greu de capturat, dacă inelul este mai mic atunci când aruncați Pokémingea.

Captura unei Jigglypuff
Captura unei Jigglypuff

Arunca o minge curba: Aruncările de tip curveball nu sunt doar elegante, ci de asemenea, ele cresc punctele de experiență acordate unui jucător în cazul în care rezulta într-o captura. Pentru a iniția o minge curbă, mișcă degetul în cercuri mici pe ecran, în timp ce atingi mingea și apoi arunca. Este încă neclar dacă o aruncare curveball crește de fapt șansele de a captura un Pokémon, deși acestea cu siguranță dau un bonus de XP. Unii jucători spun că da, în timp ce alții raportează că fac mai grea captura.

Pokéballs supraîncărcate: Odată ce jucătorii depășesc nivelul 11, vor începe să colecteze Great Balls și Ultra Balls la PokéStops, care sunt mai eficiente la capturarea Pokémonilor sălbatici, mai ales cei rari.

Oprește AR: Oprirea camerei (stratul de realitate augmentată) a ajutat unii jucători în captura de Pokémoni cu mai mult succes. Cu AR dezactivat, Pokémonii sunt arătați în mijlocul ecranului, ceea ce ii face ținte mai ușoare. Este mai puțin distractiv, totuși.

Momește Pokémonii: Itemele Incense și Lure Module ademenesc Pokémonii din ascunzători. Lure Module este mai puternic și poate fi atașat unei locații specifice pentru o anumita perioadă de timp. Un PokéStop cu un Lure Module atașat este semnalizat cu petale roz fâlfâi. Lure Module face din PokéStops locuri bune pentru a găsi și captura Pokémoni. Pe măsură ce te plimbi in jur, vei vedea aceste iteme puse jos de către alți jucători, și , probabil, o mulțime de alți oameni ce stau la panda în jurul lor.

Lure Module activat
Lure Module activat

Prinde-i pe toți: În Pokémon Go, cantitatea este cheia. S-ar putea să nu iți dorești o întreagă turmă de Zubats, dar există putere în numere – sau mai precis Stardust și Candy. Atunci când capturezi Pokémoni, vei primi ambele iteme, care sunt folosite pentru a creste puterea si a evolua Pokémoni. Stardust poate fi folosit pe oricare dintre Pokémoni, dar genul de bomboane obținute este specific speciei (de exemplu, vei obține Zubat Candy când capturezi un Zubat). În general, vei obține aproximativ 5 până la 10 bucăți de bomboane atunci când prinzi primul exemplar dintr-o specie și apoi 3 până la 5 pentru capturile ulterioare. Vei obține de asemenea o bucată de Candy atunci când transferi un Pokémon către profesorul Willow.

Pokédex: Pokédex-ul, pe care îl accesezi atingând scurt Pokémingea de pe ecranul principal, ține evidența Pokémonilor adunați și arată cât de multe specii nu ai întâlnit încă. Pentru speciile de Pokémoni care le-ai văzut și capturat, Pokédex-ul afișează informații detaliate, inclusiv greutatea, înălțimea, tipul, și lanțul evolutiv (de exemplu, Charmander evoluează în Charmeleon, care evoluează în Charizard).


Cum se joaca Pokémon Go – Antrenamentul Pokémonilor:

Odată ce prinzi un Pokémon, e treaba ta ca antrenor sa… îl antrenezi. Există trei aspecte ale unui Pokémon de ținut minte când antrenezi în Pokémon Go:

 • Stats-urile. CP, sau Combat Points, este de departe cel mai important dintre statisticile unui Pokémon, și determină cât de mult damage acorda acesta in lupta. Există de asemenea, Hit Points (HP) cantitatea viata a unui Pokémon, dar HP urmărește îndeaproape CP, iar cele două cresc în același timp, așa că este bine să te concentrezi doar pe CP.
 • Tipul. Fiecare Pokémon are un tip, cum ar fi „Flying”, „Bug,” sau „Water”, care determină împotriva carori tipuri este slab sau puternic.
 • Mișcările. Fiecare Pokémon are două mișcări, una standard și una specială. Fiecare mișcare are, de asemenea, un tip.

Ghid de Pokémon Go – Îmbunătățirea statsurilor unui Pokémon

Pokémonii din Go nu au niveluri și puncte de experiență ca în alte jocuri Pokémon, dar pot fi făcuti mai puternici cu ajutorul tau. Există două modalități de a îmbunătăți statisticile Pokémonilor tai: a le darui un Power Up sau, dacă este posibil, să ii evoluezi într-o versiune mai bună.

Ghid de Pokémon Go – Power Ups: Power Up îmbunătățește CP-ul și HP-ul unui Pokémon. Pentru a efectua un Power Up, ai nevoie de un lucru destul de simplu și un altul un pic mai complicat. Cel simplu este Stardust, pe care îl strângi în mod automat de fiecare dată când prinzi un Pokémon, și vei avea nevoie de o anumită cantitate pentru fiecare Power Up. Cel mai complicat este Candy, care vine într-o formă diferită pentru fiecare linie evolutivă de Pokémon. Ce înseamna „fiecare linie evolutivă”?

De exemplu, chiar dacă Pidgey evoluează în Pidgeotto, ambii au nevoie doar de Pidgey Candy pentru un Power Up.

Statisticile unui Pokemon
Statisticile unui Pokemon

Ghid de Pokémon Go – Evoluția: Aducerea unui Pokémon la următorul pas evolutiv necesită doar Candy, nu Stardust. Dar ai putea avea nevoie sa strângi destul de multe. De exemplu, pentru a converti Magikarp – un pește inutil – în succesorul său, dragonul Gyarados, vei avea nevoie de un 400 de Magikarp Candy.

Evoluția ofera unui Pokémon o creștere mare de CP, și oferă jucătorului multicică experiență. Un lucru să fii atent atunci când evoluezi un Pokémon: mișcările acestuia se vor schimba după evoluție. Deci, dacă ai un Pokémon foarte rar cu mișcarea ta preferată, ar putea fi mai bine sa-l lași așa cum este până când se poate prinde altul.

Ghid de Pokémon Go – O scurtă notă despre CP: Nu toți Pokémonii au fost creați egali, și este pur și simplu imposibil sa formezi o echipă de elită doar prin folosirea de Power Ups și evoluția de rozătoare comune, cum ar fi Zubat și Rattata. Fiecare Pokémon are de fapt o limită de CP, pe care o poți vedea dacă mergi în pagina cu detalii.

Statisticile detaliate ale unui Pokemon
Statisticile detaliate ale unui Pokémon

Nivelul actual de CP al Pokémonului este prezentat de-a lungul unui arc, și CP nu poate creste dincolo de sfârșitul acestuia. Acest Beedrill are un CP modest de 130. Am putea continua să-l îmbunătățim, dar maximul sau nu este mare, așa că, probabil nu merita investiția.

Pe măsură ce ajungi la un nivel mai mare, vei fi capabil să găsești Pokémoni cu valori maxime mai mari de CP, iar Pokémonii mai rari vor avea în general limite superioare mai mari. Deci, fii sigur că investești într-un Pokémon care va avea oferi avantaje pe termen lung. Citeste articolul nostru dedicat pentru a afla care sunt Pokémonii cu cele mai mari limite de CP.

Ghid de Pokémon Go – Tipurile de Pokémon

Tipurile sunt un concept important în toate jocurile Pokémon, și Go nu este o excepție. Fiecare Pokémon și fiecare mișcare are un tip. Go pare să folosească a șasea generație de sistem de tipuri Pokémon, care include 18 tipuri, cum ar fi lucruri evidente, precum „Water”, „Fire” și „Lightning”, precum și chestii ciudate cum ar fi „Dark” și „Fairy”.

Fiecare tip este eficient impotriva unor alte tipuri, precum și rezistente la altele. De exemplu, Water este extrem de eficient impotriva Fire, dar Grass este rezistent la Water, în timp ce este vulnerabil la Fire, etcetera.

Permutările pot ajunge un pic ciudate: „Bug”, de exemplu, este foarte eficient împotriva a „Psychic” și „Dragon”, dar nu are absolut nici un efect asupra „Fairy”.

Această diagramă a sistemului de tipuri ar trebui să clarifice lucrurile un pic:

Tipuri de Pokemon
Tipuri de Pokemon

Tipul de mișcare nu corespunde întotdeauna cu tipul Pokémonului ce o folosește. Un Pokémon de tip Dark, de exemplu, ar putea fi capabil de a efectua o mișcare de tip Psychic. Un dragon ar putea fi capabil să execute atât mișcări de tip Fire cât și Flying, și asa mai departe.

Pe măsură ce îți formezi echipa, consulta o listă de tipuri de Pokémon și asigura-te că nu ești puternic vulnerabil la un anumit tip (mai ales unul extrem de comun) și ca poți obține un duel favorabil împotriva oricărui tip posibil. (Există, de asemenea, și strategii mai exotice, cum ar fi folosirea doar de Pokémoni de tip Normal, care au o singura vulnerabilitate, dar lăsăm asta deoparte în acest ghid).

Ghid de Pokémon Go – Mișcările Pokémonilor

În Go, Pokémonii au doar două mișcări, o mișcare standard și una speciala. Atunci când se luptă, mutarea standard va fi folosita cel mai mult, în timp ce mișcarea specială trebuie încărcata în timp. Spre deosebire de alte jocuri din serie, mișcările unui Pokémon nu pot fi schimbate, și sunt repartizați aleatoriu. Ele se vor schimba iar în mod aleator in momentul evoluției unui Pokémon.

Așadar, e important sa fii atent la:

 • Puterea unei mișcări
 • Cerințele de energie ale mișcărilor speciale
 • Tipul mișcării

Damage este doar un număr care îți spune cât de mult prejudiciu poți provoca adversarilor tai. Cerințe mai mari de energie înseamnă ca o mișcare specială dura mai mult pentru a fi încărcată. Tipul necesita aplicarea unei gândiri strategice, deoarece unii Pokémoni sunt în măsură isi echilibreze slăbiciunile propriului tip cu avantajele mișcărilor lor.

Miscarile unui Pokemon
Mișcările unui Pokémon

Când decizi care Pokémon merita investiția ta de timp și efort pentru a-i antrena, asigura-te mai întâi că acesta are mișcările dorite. Poți consulta o listă completă de mișcări, pentru a vedea ce mișcări este fiecare Pokémon capabil sa învețe, astfel încât să poți plănui cea mai buna compoziție pentru echipa ta. De asemenea, tine minte că vei dori o echipă de luptă de bază de doar șase Pokémoni – maximul pe care ii poți trimite împotriva dușmanilor.


Ghid de Pokémon Go – Colectarea de iteme la PokéStops

Pokémon Go se bazează pe un alt joc popular al firmei Niantic numit Ingress. Ambele titluri încurajează jucătorii să exploreze lumea din jurul lor, răsplătindu-i cu obiecte virtuale atunci când ajung la repere reale evidențiate de aplicație. În Ingress, aceste puncte de interes sunt numite portaluri; în Pokémon Go, se numesc Pokéstops.

Niantic au folosit un mic subset de date de localizare din Ingress ca baza pentru Pokéstops în Pokémon Go.

Pokéstops sunt marcate pe harta jocului cu un cub albastru plutitor. Apasarea pe acestea va arăta mai multe detalii despre reperul respectiv, inclusiv o fotografie. Jucătorii pot colecta iteme numai în cazul în care se afla suficient de aproape de PokéStop (uneori, acest lucru înseamnă că poti fi vizavi de locatie, alteori trebuie sa fii chiar langa sau inauntru, rezultand in mult penibil pentru tine si multa caterinca pentru cei din jur).

În cazul în care aplicația consideră că ești destul de aproape, gliseaza imaginea de reper pentru a o invarti, și va scuipa trei sau mai multe iteme. Când revendici iteme dintr-un PokéStop, icoana se schimba de la albastru la violet, dar PokéStops-urile se actualizeaza la aproximativ fiecare cinci minute, astfel încât poti reveni pentru a colecta mai multe iteme.

Un PokeStop
Un PokéStop

Pentru jucătorii care se afla la început de drum, cele mai multe dintre itemele disponibile la PokéStops sunt Pokéballs și oul ocazional. Ouăle, atunci când sunt plasate într-un incubator, vor cloci și se vor transforma într-un Pokémon după ce jucătorii au parcurs o anumită distanță. Toți jucătorii încep cu un singur incubator, iar unul suplimentar poate fi achiziționat cu PokéCoins.

Odată ce jucătorii încep sa crească în nivel, itemele disponibile la PokéStops devin mai speciale:

 • La nivelul 5, jucătorii încep sa colecteze Potions, Revive și Incense. Poțiunile și Revive ajuta Pokémonii răniți. Revive aduce un Pokémon leșinat înapoi la viață, în timp ce Poțiunile vindeca Pokémonii slăbiți prin creșterea HP-ului. Incense este folosit pentru a atrage Pokémoni sălbatici.
 • La nivelul 8, jucătorii primesc Razz Berry și un Lure Module. Atunci când hranesti un Pokémon cu un Razz Berry, este mai puțin probabil să fugă și să scape de Pokéballs. Lure Modules sunt precum Incense, dar mai puternice și pot fi atașate de PokéStops timp de 30 de minute, ceea ce face din PokéStops locuri bune pentru a găsi Pokémoni.
 • La nivelul 9, jucătorii încep sa obtina Lucky Eggs. Folosind un Lucky Egg dubleaza punctele de experiență primite de jucători într-o sesiune de 30 de minute.
 • La nivelul 12, se gasesc mai puternicele Great Balls, care cresc probabilitatea de a captura un Pokémon sălbatic.
 • La nivelul 20, se gasesc si mai eficientele Ultra Balls.

Cum se joaca Pokémon Go – Gyms:

În jurul hărții Pokémon Go vei vedea, în plus fata de micile PokéStops, structuri mari. Acestea sunt Gyms, și le poți accesa odată ce ajungi la nivelul 5.

O sală Gym în depărtare
O sală Gym în depărtare

Atunci când intri pentru prima dată într-o Gym, ți se cere să juri credință unei echipe, fiecare reprezentată printr-o culoare și o caracteristică: Yellow (Instinct), Blue (Mystic), și Red (Valor). Selectarea unei echipe anume nu pare să facă nici o diferență caracterului individual, dar asta s-ar putea schimba în versiunile viitoare ale jocului.

Fiecare Gym este controlată de una dintre aceste trei echipe. Pentru că este încă atât de devreme în Pokémon Go, acestea sunt puternic contestate, în special în zonele dens populate, așa că nu-ti fa prea multe griji in selectarea celei mai bune echipa în zona ta. Cu toate astea, în cazul în care alte jocuri on-line masive sunt indicatoare, vor aparea pana la urma forțe politice dominante.

Există trei moduri în care poți interacționa cu Gyms:

 • Antrenează și testează echipa ta de lupta împotriva Pokémonilor prietenoși într-o sală controlată de echipa ta.
 • Apăra o sală controlată de echipa ta, contribuind cu unul dintre Pokémoni la ea.
 • Atacă și încearcă sa preiei controlul altor Gyms controlate de echipe opuse.

Ghid de Pokémon Go – Prestigiul Sălii

In universul Pokémon, o sală de Gym are parțial de-a face cu antrenamentul, dar mai ales cu prestigiul. Scopul este de revendica o sala pentru echipa ta și de a crea o sala ce este greu de aparat. Crucial pentru acest lucru în Pokémon Go este conceptul de prestigiu, iar toate cele trei dintre lucrurile enumerate mai sus sunt legate de acesta.

Fiecare Gym are un nivel, care corespunde numărului de Pokémoni care poate fi folosit pentru a o apăra. Deci, o sală de nivel 5 poate avea cinci Pokémoni diferiți în apărare.

În cazul în care obiectivul tău este de a ataca și prelua o sală, va trebui să reduci prestigiul acesteia la zero. Va trebui mai întâi să înfrângi toți Pokémonii ce apără sala.

Dar acesta este doar începutul, deoarece acest lucru nu te ajuta neapărat sa revendici sala – ii reduce doar nivelul de prestigiu. Va trebui să înfrângi întreaga sala până când prestigiul său devine zero, moment în care sala va deveni gri, iar tu vei fi capabil să intri înauntru.

De asemenea, poți fortifica sali ale echipei pentru prin antrenarea și testarea Pokémonilor în ea. O sală câștiga prestigiu pentru fiecare luptă câștigata, chiar dacă este împotriva unui jucător al propriei echipe. Așadar te poți lupta împotriva Pokémonilor prietenoși în mod repetat, până când sala câștigă un nivel, moment în care se va deschide încă un slot defensiv, și îți va permite să contribui unul dintre Pokémonii tăi la fortificațiile sălii.

Tine minte ca orice Pokémon lași în urmă nu va fi disponibil pentru nimic altceva, decât dacă devine dat afară din sală de către o echipă inamica.

Ghid de Pokémon Go – Beneficiile unei săli Gym

Sistemul de Gyms este un pic complicat, și s-ar putea să te întrebi de ce ar trebui să îți bați capul cu ele. Există două avantaje principale de interacțiune cu Gyms: experiență și iteme bonus.

Fiecare luptă câștigata la o sală îți oferă XP, care devin din ce în ce rare pe măsură ce capturezi Pokémonii cei mai comuni. De asemenea, pentru fiecare Pokémon păstrat într-o sală, vei primi 500 Stardust și 10 PokéCoins o dată la fiecare 24 de ore. În afară de utilizarea de bani reali, acest lucru pare a fi singurul mod disponibil în joc pentru a câștiga PokéCoins.

Cum se joaca Pokémon Go – Bătăliile

În Pokémon Go, luptele se întâmplă doar la Gyms. Dacă te antrenezi cu Pokémonii tai la o sală prietenoasă, poți selecta un Pokémon pentru a-l trimite împotriva unui coechipier. Dacă provoci la lupta o sală inamica, poți selecta o echipă de șase Pokémoni, care vor fi trimiși la lupta pe rând.

Luptele implică unul dintre Pokémonii tai care se confruntă cu unul dintre adversari. În cazul în care un Pokémon pierde toate punctele de HP și leșină, acesta este chemat înapoi. Dacă ți-a mai rămas vreunul, un înlocuitor este trimis în lupta. În luptă, poți face unul din patru lucruri:

 • Mișcare standard: Apasă o dată pe ecran. Fiecare apăsare va executa o mișcare standard.
 • Mișcare specială: Uita-te la bara albastră de sub HP-ul Pokémonului tău. Pe măsură ce efectuezi mișcări standard, se va umple. Un bloc albastru înseamnă că poți executa o mișcare specială, apăsând lung pe ecran.
 • Dodge: glisează spre stânga sau spre dreapta, sau apasă pe partea din stânga sau dreapta a ecranului pentru a te eschiva de atacurile primite.
 • Swap Pokémon: Apasă butonul de săgeata sus-jos din partea din dreapta jos a ecranului pentru a schimba Pokémonul actual cu un altul.

Sfaturi importante de luptă

Mișcările speciale nu sunt întotdeauna bune: Este tentant să folosești o mișcare specială de îndată ce este încărcata, dar dacă este una mare, ar putea fi mai bine să aștepți până când acesta poate fi folosită ca o lovitură de gratie. Pentru că mutarea specială te va lăsa imobilizat și în imposibilitatea de a te feri, și poate avea o perioadă de cooldown, execuția ei te va lăsa vulnerabil la o frenezie de atacuri. De asemenea , asigura-te că profiți de un avantaj atacând necruțător vrăjmașii atunci când aceștia încarcă o mișcare specială.

Folosește Dodge: În primele bătălii, probabil vei apăsa furios butoanele de atac, iar acest lucru este probabil o strategie decentă în cazul în care un Pokémon are CP-ul mult mai mare decât adversarul său. Dar pentru a câștiga bătălii strânse sau lupte în care ești defavorizat, vei avea nevoie sa te ferești cu talent, în special de mișcări speciale.

Cunoaște-ți dușmanul: Așa cum am explicat în secțiunea de tipuri, un concept important în Pokémon este cunoașterea punctelor forte și slabe ale adversarului. Înainte de a merge la luptă, asigura-te că ai verificat tipul inamicului și folosești sau antrenezi Pokémoni care au avantaje de tip asupra echipei adverse.

Schimba pentru tipuri: Schimbarea unui Pokémon pe teren îl lasă vulnerabil la atac pentru câteva secunde, astfel încât s-ar putea sa fi ezitat să o faci. Dar, dacă ai posibilitatea de a schimba pentru o nepotrivire de tip, cum ar fi aducerea unui Pokémon de tip Water împotriva unui inamic de tip Fire, va merita sa o faci, atâta timp cât valorile lor de CP sunt apropiate.

Nu fi lup singuratic: Poți să te alături altor membri ai echipei atunci când te lupți pentru a prelua Gyms inamice. Coechipierul tău poate ataca același Pokémon inamic ca tine, și puteți face drum prin sala inamica împreună.

Nu lăsa Pokémonul pe care vrei sa îl lași la un Gym sa leșine: Dacă capturezi cu succes o sală, nu vei fi capabil să lași în urmă un Pokémon leșinat să o apere. Deci, asigura-te că alegerea preferată supraviețuiește bătăliei.

Vindecarea Pokémonului tău rănit la datorie

In mod enervant, Pokémon Go nu are iubitele Pokémon Centers din celelalte jocuri din serie, unde îți puteai vindeca instantaneu toți Pokémonii. Vei avea nevoie sa folosești două tipuri de iteme pentru a vindeca Pokémonii după luptă:

 • Revive: Trezește un Pokémon care a leșinat.
 • Poțiuni: Restaurează o cantitate specifică de HP unui Pokémon:
  • Potion: 20 CP
  • Super Potion: 50 CP
  • Hyper Potion: 200 CP

Aceste iteme pot fi preluate de la PokéStops – poțiunile mai puternice sunt disponibile doar jucătorilor de la niveluri mai ridicate.

Sfârșitul, pe moment

Suntem încă în primele stadii ale Pokémon Go. Există multe întrebări fără răspuns, dar acest ghid va fi suficient pentru a îți oferi un avantaj față de prieteni și vecini.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

8 comentarii

 1. E unul dintre cel mai proaste jocuri….

 2. Salut, am pris primul meu Ditto, era deghizat intr-un Pidgey , dupa ce l-am capturat a aparut un Oh! la fel ca atunci cand iese un pokemon dintr-un ou, si s-a transformat intr-un Ditto, in acelasi mod in care evolueaza pokemonii. Succes.

 3. sunt intr o zona in care nu este nici un pochemon nici gym nici pokestops …..cum se poate popula?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button