ȘtiriTech&IT

POCO F6 pregătit cu Snapdragon 8s Gen 3

Anunțat deja pentru piața din China sub denumirea Redmi Note Turbo 3, POCO F6 va debuta și în piețele globale motorizat de Snapdragon 8s Gen 3, versiunea „Lite” a chipsetului întâlnit deja pe telefoane flagship precum Galaxy S24 Ultra și Xiaomi 14.

Anunțat de președintele Redmi, Thomas Wang, Turbo 3 este cel mai performant telefon Redmi de până acum. Chiar dacă nu avem dezvăluiri concrete în acest sens, este de așteptat ca brandul de gaming POCO să preia acest model pentru piața europeană, la un preț mai mare. Dar saltul de preț ar putea fi justificat, având în vedere că predecesorul POCO F5 a venit cu cip-ul Snapdragon 7 Plus Gen 2, o soluție cu performanțe mult inferioare.

Știm deja despre Snapdragon 8s Gen 3 că folosește aceeași arhitectură internă ca și alternativa non-S, diferențele de performanță fiind date exclusiv de frecvențele de funcționare ajustate în jos. Departe de a fi o soluție de compromis, SD 8s Gen 3 are marele avantaj de a suporta aceleași tehnologii avansate de randare în jocuri și procesare AI ca și telefoanele din gama flagship.

Presupunând că Xiaomi nu a umblat la frecvențele de funcționare, POCO F6 va avea un CPU la 3GHz cu nucleu principal Cortex-X4, ajutat de alte patru nuclee CPU Cortex-A720 tactate la până la 2,8GHz și trei Cortex-A520 tactate la 2 GHz. Spre comparație, chipsetul SD 8 Gen 3 „for Galaxy” are frecvențe de 3.4GHz, 3.2GHz și 2.3GHz. Nucleul grafic Adreno 735 ar trebui să aibă doar o scădere ușoară a performanțelor, păstrând însă atuuri precum tehnologia Snapdragon Game Super Resolution (upscaling al rezoluției cadrului alimentat de AI), Adreno Frame Motion Engine (interpolare a ratei de cadre) și jocuri HDR pe 10 biți. De asemenea, API-urile OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 FP și Vulkan 1.3 sunt în continuare suportate.

POCO F6 / Redmi Note Turbo 3

Potrivit zvonurilor de până acum, POCO F6 va avea o cameră principală de 50MP și cameră ultrawide de 8MP, ambele cu senzori furnizați de Sony (IMX882 și IMX355). Rămâne de văzut dacă noul model va păstra camera macro de 2MP întâlnită la predecesorul F5, însă la partea din față este de așteptat să întâlnim o cameră selfie de 20MP (senzor OmniVision OV20B40).

În ce privește ecranul, POCO F6 este așteptat să folosească un display AMOLED cu rezoluție FHD+ și rată de refresh de cel puțin 120Hz, livrate de furnizori chinezi precum TCL și Tianma. De asemenea la fel ca modelul „de China”, versiunea pentru Europa va avea ecranul încadrat de o ramă îngustă, decupată la unghi drept după exemplul celor mai noi flagship-uri Apple și Samsung

Lista dotărilor este completată cu suport pentru încărcare rapidă de 90W prin USB-C (capacitatea acumulatorului nu este cunoscută, deocamdată).

Noul POCO F6 este așteptat să fie anunțat pentru piețele globale în perioada aprilie – mai, la un preț simțitor mai mare decât cel cerut pentru modelul anterior.

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.

Articole asemanatoare

Back to top button