PC&Consoles

Pana in 2017 am putea vedea Nintendo NX, PS4 Neo 4K si o noua versiune de Xbox One

Pe un fundal in care mai multe personaje importante din industria de jocuri video au dubii in privinta existentei unei viitoare generatii de console, un comerciant francez de jocuri video a dat startul zvonurilor ca presupusa consola PlayStation Neo ar putea fi lansata pana in luna Septembrie.

Este vorba de compania Innelec Multimedia, care intr-un raport fiscal predat site-ului Boursier.com, au dezvaluit posibilitatea ca o consola Neo 4K cu noi functii impreuna cu o casca Sony pentru realitate virtuala ar putea ajunge pe piata pana in luna octombrie din anul acesta.

Dupa ce au dat cu mucii in fasole cu o informatie extrem de sensibila, acestia au revenit cu declaratia oficiala care infirma cele spuse anterior, in esenta incercand sa isi salveze obrazul. Deci, ce putem surprinde din aceste comunicate? (faptul ca Sony le-au pus in perspectiva ca un sepuku comercial este in viitor?)

Pai, este foarte probabil ca Nintendo NX sa iasa pe piata in perioada de sarbatori a acestui an, daca face parte integrala din strategia companiei pentru tranzitia 2016-2017, asa cum este mentionat. Deasemenea, PlayStation 4K Neo ar putea folosi noua tehnologie AMD Polaris 10, gratie celor 36 de unitati de executie ale GPU-ului.

Intr-un podcast publicat de designer-ul Lorne Lanning, cunoscut pentru jocul Oddworld, pe canalul celor de la Game Informer, acesta mentioneaza o discutie cu Shuhei Yoshida, presedintele Sony, care – intrebat fiind despre aspectul viitoarei console PlayStation 5 – a remarcat ca problema espectului viitoarei PS5 este intai de toate daca aceasta va exista.

Deci, seful Sony nu este sigur daca va exista un PlayStation 5, iar Yves Guillemot, seful Ubisoft, remarca intr-un comunicat catre Gamespot: „Pentru noile console, nu este este nimic declarat oficial, asa ca asteptarea mea este ca va mai exista un ciclu de console inainte sa trecem la streaming.”

Ar avea sens ca eforturile Sony sa se concentreze in jurul perfectionarii unui serviciu PlayStation in locul unei console, folosind actualul ecosistem pus la punct de PS4 ca un ultim pas inainte de trecerea la jocurile bazate pe cloud.

De mai bine de cinci luni incoace umbla pe internet si zvonurile unei versiuni subtiri ale consolei Xbox One, in care noi totusi nu punem mare baza, intrucat Xbox One are nevoie de o oferta mult mai impresionanta decat subtirimea pachetului pentru a prinde din urma cifra de vanzari a consolelor PS4, care au intrecut 40 de milioane de bucati vandute, fata de cele aproximativ 20 de milioane ale Xbox One.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button