MORE

Ce aduce Playstation 4K?

Cateva detalii noi au fost dezvaluite despre noul model al consolei Playstation, atat configuratia sa cat si potentialul nume, Playstation Neo.

In loc sa intre in matrice, Playstation Neo va intra in taramul rezolutiilor contemporane la un framerate constant. Consola aduce hardware net superior in comparatie cu varianta de baza, dar nu o va inlocui permanent.

Incepand cu luna octombrie, toate jocurile care vor fi lansate pentru PS4 vor trebui sa includa un mod de baza, care sa functioneze pe consola standard, si un mod Neo, pentru noua consola.

In acest mod, jocurile se vor putea folosi de componente mai performante si chiar de inca 512MB de RAM care vor fi disponibili. Nu pentru ca ar avea consola mai multa memorie, ci probabil pentru ca arhitectura software a fost optimizata sa consume mai putin.

Componentele noi pe care le aduce Playstation Neo sunt urmatoarele:

  • CPU: AMD Jaguar cu 8 nuclee la 2.1GHz. In esenta acelasi procesor de al Playstation 4, dar cu 500MHz mai rapid
  • RAM: 8GB GDDR5 cu o latime de banda de 218GB/s. Cu 42GB/s mai mult ca PS4
  • Video: Tot un Radeon, dar cu 36 de unitati de procesare care functioneaza la 911MHz.

Placa video este cel mai important element aici, pentru ca are un GPU de doua ori mai mare ca cel de la Playstation 4. Estimand ce fel de placa video ar fi, as zice ca este un Polaris, posibil un 490, sau cum se va numi acel model de Polaris 10 cu vreo 2300 de shader units. Presupun asta pentru ca umbla vorba ca aceasta consola va avea suport pentru ecrane HDR, ceva ce va fi integrat la Polaris. Daca nu este tocmai din noua generatie, atunci ar fi cam acelasi GPU pe care il vedeti in R9 390.

Indiferent ce nume va avea, ori Playstation 4K, ori Playstation 4.5, ori Playstation Neo, dezvaluirea oficiala a consolei este iminenta.

[GiantBomb]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button