GamingPC&Consoles

PlayStation 5 ar putea primi un emulator de PS3 și PS Vita

Lansarea lui PlayStation 5 a marcat începutul unui nou capitol pentru aventurile celor de la Sony în lumea jocurilor video. Și după ce compania japoneză a început să exploreze și PC-ul ca și platformă pe care să-și lanseze jocurile, vedem câteva schimbări importante și în ceea ce privește abonamentul PlayStation Plus. Iar după ce opțiunea Premium a fost prezentată publicului și a adus cu ea abilitatea de a emula jocuri clasice, se pare că producătorul nu se oprește aici.

Zilele trecute a fost publicată o ofertă de muncă în cadrul PlayStation. Compania caută un om potrivit pentru poziția de „Software Development Engineer” care să se ocupe de emulatoare pentru console. Și cum PlayStation 5 este compatibil cu PSOne, PS2 și PSP, este cam logic ce urmează, nu? Haideți să aruncăm o privire peste descrierea acestui post:

Poziția de Software Development Engineer va face parte din echipa Tools and Technology din cadrul PlayStation Studios pentru a susține jocuri clasice relansate pentru PS4 și PS5. Jocurile clasice rulează prin intermediul emulării unor platforme PlayStation mai vechi. Din poziția de inginer de jocuri tip „Classics” vei lucra îndeaproape cu un grup de ingineri, producători și echipe QA pentru a repara bug-uri, vei dezvolta noi caracteristici și vei ajuta la crearea de emulatoare noi.

Știind astea, este destul de simplu să tragem câteva concluzii. PlayStation 5 poate emula toate consolele cu excepția lui PS3 și PS Vita. Până în ziua de astăzi, singura metodă de a te bucura de jocuri exclusive de PS3 a fost prin intermediul PlayStation Now, dar calitatea este slabă și performanța pe măsură. Iar cu o consolă precum PlayStation 5, avem în sfârșit o platformă hardware destul de puternică încât să ruleze emulatoare de PS3 și Vita. Acum nu mai rămâne decât să vedem când va fi introdus suportul pentru aceste două console și dacă va schimba în vreun fel structura abonamentelor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button