GamingPC&Consoles

PlayStation vrea să-și aducă jumătate din jocuri pe PC până în 2025

După ani buni de exclusivitate și războaie între console, PlayStation a înțeles într-un final că PC-ul este viitorul platformelor de gaming. Acum, mai mult ca niciodată, compania japoneză a văzut potențialul platformei și vrea să-și aducă circa 50% dintre jocuri pe PC până în 2025. Mai mult de atât, estimările companiei arată că jocurile de PC și mobile ar putea genera aproape jumătate din venituri până atunci.

Informațiile astea vin direct de la PlayStation care au susținut zilele trecute un apel cu investitorii. În cadrul acestuia s-a discutat despre viitorul jocurilor first party pe PC și despre cum doar anul acesta fiscal (care se încheie în martie 2023), compania va fi generat 300 de milioane de dolari. Asta din trei-patru lansări mari și late: Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War și Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

PlayStation

PlayStation își extinde prezența din ce în ce mai mult

După succesul înregistrat de lansarea lui Horizon Zero Dawn pe PC în 2020, PlayStation a mai adus încă două jocuri pe platformă. Days Gone nu s-a bucurat de același succes, însă situația stă la fel și pe console, iar God of War a venit să spele relativa rușine. Și știm cum a mers asta: odată ce-a poposit pe PC, Kratos s-a bucurat de un boost de popularitate imens și momentan, are nota 93 din 100 pe Metacritic. Deeeci, cred că a avut oleacă de succes.

Dar God of War a însemnat mai mult decât o portare reușită. A fost momentul în care PlayStation și-a adus unul dintre cele mai mari și populare IP-uri pe PC. Iar acum că vine și Nathan Drake ca parte a colecției Uncharted, ne mai lipsește un The Last of Us și avem trifecta. Și nu știu de ce, dar miroase a TLoU Remake pe PC destul de puternic, mai ales că Naughty Dog își încearcă măiestria la portat cu Uncharted 4.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button