PCTECHTech&IT

Plăci Radeon Navi mai puternice sunt pe drum

În sfârșit, un motiv să schimbi acel HD 5850

Acum câteva săptămâni am văzut că Sapphire avea câteva idei despre ce plăci video Radeon Navi ar mai putea sosi în viitorul apropiat. Însă nu prea aveam parte de o confirmare clară de la AMD. Asta s-a schimbat recent, venind o informație chiar de la conducerea companiei, de la Lisa Su, despre planurile pe care le are compania pentru seria această de plăci video.

În cadrul ultimei conferințe cu investitorii, Lisa Su a confirmat că vor construi și lansa plăci video Radeon Navi noi, pe 7 nanometri, dincolo de oferta disponibilă acum pe piață din această serie. Din păcate, nu au fost anunțate detalii despre ce fel de plăci video vom vedea, cât de performante ar putea fi, ce prețuri vor avea, sau orice alt fel de informații despre ele.

Partea esențială este că știm sigur că sunt pe drum, iar conform cuvintelor lui Lisa Su, urmează să fie anunțate în următoarele trimestre. Poate pe la iarnă, poate la CES, poate chiar mai devreme de atât. Cât despre ce vor fi,  considerând că arhitectura Navi RDNA este ceva mai ușor de transformat în GPU-uri mari, decât Polaris sau Vega, probabil vom vedea câteva modele mai puternice ca un RX 5700XT… probabil când costurile de producție asociate tehnologiei de 7 nanometri vor mai scădea puțin.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button